27 de octubre de 2021 | Actualizado 13:48

Tarragona rep per primera vegada un vaixell propulsat amb GNL a les seves instal·lacions

El vaixell ‘Siem Aristotle’ descàrrega 2.517 vehicles en el moll de Cantàbria per a Bergé Gefco procedents de Corea
Autoritat Portuària de Tarragona

Les instal·lacions del port de Tarragona han acollit per primera vegada un vaixell propulsat amb gas natural liquat (GNL). Es tracta d’un combustible que l’autoritat portuària ha qualificat com “una de les opcions més fermes en el mitjà i llarg termini per a millorar la qualitat de l’aire dels ports, que compleix amb els nous requisits d’emissions de gasos contaminants i partícules en suspensió”. El port ha recordat que treballa per a promoure aquesta alternativa en aplicar “el 50% de descompte en l’arribada de vaixells que utilitzin aquesta classe de combustible sostenible”.

Es tracta del vaixell Ro-Ro ‘Siem Aristotle’ atracat en el moll de Cantàbria. L’embarcació, que preveu salpar del port el quatre de desembre, navega baix bandera de Libèria i descàrrega en l’actualitat 2.517 unitats de vehicles de les marques Hyundai i Kia procedents de Corea. El destí final dels vehicles serà la terminal de l’empresa Bergé Gefco situada al recinte portuari tarragoní per a la seva posterior redistribució de la Península.

Aquest tipus d’accions s’impulsen mitjançant el Pla de Sostenibilitat Agenda 2030 que el port ja ha començat a desplegar amb diverses accions. El pla recull 23 objectiu s i 82 accions reunides en tres blocs: sostenibilitat ambiental, creixement sostenible i compromís social. “Aquesta operativa s’emmarca en una tendència a l’alça a Europa per a oferir el subministrament de gas per a propulsar vaixells”, ha conclòs el port.