28 de enero de 2021 | Actualizado 13:25
BRANDED CONTENT

Les vuit inversions clau del Port de Tarragona fins al 2024

Les vuit inversions clau del Port de Tarragona fins al 2024

El port català es prepara per optimitzar la seva logística, acollir més creuers i millorar la seva sostenibilitat mediambiental, entre altres iniciatives

Representació de la futura ZAL


La futura Zona d’Activitats Logístiques (ZAL) del Port de Tarragona és un projecte amb quasi 30 anys d’història que té l’objectiu d’integrar els fluxos ferroviaris i de mercaderies per carretera, així com el desenvolupament logístic del territori, originant activitats i serveis d’alt valor afegit. El 1989 va sorgir la idea i, un any després, es va iniciar la compra dels primers terrenys. Segons el Pla Director del Port de Tarragona, l’autoritat portuària destinarà 35 milions d’euros a aquesta finalitat els propers anys, que se sumaran als 31 milions que ja han invertit fins ara.
En concret, 20 milions d’aquesta quantia es destinaran al desenvolupament urbanístic de les 92 hectàrees de superfície amb les quals comptarà, i la resta a la configuració de la primera fase dels diversos accessos viris i ferroviaris. En total, la inversió superarà els 73 milions d’euros i tindrà un impacte sobre el tràfic de mercaderies d’entre 2,7 i 4,6 milions de tones a l’any. Aquesta xifra representa un increment d’entre el 8% i el 14% respecte als resultats del 2018.
A això se li afegirà la generació d’uns 2.974 nous llocs de treball directes i 744 indirectes, a més dels 564 llocs de treball durant l’execució del projecte. Pel que fa a l’impacte econòmic, el Port de Tarragona preveu que es generin uns 150 euros per metre quadrat, és a dir, uns 154 milions d’euros anuals de retorn de la inversió. Finalment, també preveu una inversió en accessos en una segona fase per valor d’11 milions d’euros. En l’actualitat, l’autoritat portuària redacta tres projectes d’accés a la ZAL, dels quals ha de sortir una solució completa.

Pressupost: 35 milions d’euros
Inversió el 2020: 912.000 euros
Inversió del 2021 al 2024: 25,5 milions d’euros
Inversió ja feta fins ara: 3 milions d’euros

Representació del futur contradic


El contradic Els Prats ajudarà Tarragona a configurar-se com a la porta d’entrada dels creueristes en la Costa Daurada. Es tracta d’un moll per a la recepció de creuers, però amb capacitat i polivalència per a què pugui albergar també càrrega general. En línia amb la seva voluntat de consolidar-se com a port d’escala de creuers petits i mitjans, Tarragona ofereix diferenciació i exclusivitat en la destinació, amb atractius turístics com el llegat arqueològic romà de la ciutat. Així mateix, el complex portuari ha expressat la seva voluntat de desenvolupar-se com a port base per al turisme de creuers.
En concret, el nou contradic suposa un primer pas en la voluntat del Port de Tarragona de créixer en direcció sud-oest, en la zona denominada explanades de ribera. Amb una longitud d’uns 1.600 metres quadrats, contempla també la construcció d’un moll de 400 metres de longitud de línia d’atracada, amb una explanada de 40.000 metres quadrats. A més, el disseny del contradic inclou una secció tipus escullera que varia segons es guanya profunditat.
Per altra banda, es planteja un vial més ample en el tram de costa fins al moll que permeti el pas de dos autobusos, a la vegada que s’estrenyerà el tram final per optimitzar el cost econòmic de la secció. El moll podrà ser una realitat en el període 2025-2027 i actualment es fa la tramitació del pla director, necessari per a l’autorització de l’obra; així com la redacció de l’avantprojecte.

Pressupost: 35 milions d’euros, que sumaran un total de 115,2 milions en el mig termini
Inversió el 2020: 100.000 euros
Inversió del 2021 al 2024: 35,6 milions d’euros
Inversió ja feta fins ara: –

Representació de la futura terminal intermodal


El Port de Tarragona compta amb 150.000 metres quadrats de terreny en Ciudad del Transporte Puerta Centro, la plataforma logística i de serveis més important de la Península Ibèrica. Ubicada en l’àrea d’influència de Madrid, al costat de Guadalajara i Marchamalo, l’objectiu és habilitar l’accés directe per ferrocarril des del Port de Tarragona a Terminal Intermodal Guadalajara. Això permetrà atraure nous tràfics marítims i captar tràfics continentals per ferrocarril. A més, s’estima la creació de fins a 3.000 llocs de treball directes i indirectes a la plataforma.
La terminal multipropòsit i multiclient, que comptarà amb comunicació viària i ferroviària, s’estendrà al llarg de 150.000 metres quadrats. Es tracta d’un enclavament estratègic en el corredor d’Henares, amb sis milions d’habitants en un radi de 60 kilòmetres, i node de la TEN-T Core Network. Permetrà la connectivitat entre la façana cantàbrica i mediterrània i, per la seva localització en un entorn industrial, oferirà una alta capacitat de concentració de càrregues que afavorirà el transport intermodal. En aquest sentit, la plataforma logística podrà operar trens de 750 metres.
Avui en dia es liciten els primers moviments de terra per a la seva connexió ferroviària, en ample convencional i integrada en la xarxa ferroviària del Corredor Mediterrani. A més, la connexió amb la Terminal Intermodal de La Boella (Tarragona) permetrà oferir la plataforma com a node de canvi d’ample. L’execució de la primera part del pati d’emmagatzematge de contenidors també es contempla en aquesta fase, mentre que en la segona s’executarà el que queda del pati, es construiran edificis prefabricats i la zona de vials posteriors.

Pressupost: 15 milions d’euros en la primera fase
Inversió el 2020: 2 milions d’euros
Inversió del 2021 al 2024: 12,2 milions d’euros
Inversió ja feta fins ara: 3,6 milions d’euros

Representació del moll de Balears


L’autoritat portuària tarragonina ha apostat pel desenvolupament d’un nou moll multipropòsit amb capacitat per rebre els vaixells més grans del món. Les instal·lacions disposaran de 700 metres de línia d’atracada, ja que el 240 dels 460 metres de longitud es podrà atracar en els dos costats, i permetrà doblar el nombre de creuers que acull el port. De fet, la prioritat serà destinar-lo a l’activitat creuerística i s’espera que entri en funcionament a mitjans del proper any. No obstant això, el Port de Tarragona ha destacat que, en el futur, el moll podrà ampliar serveis per sòlids a granel i altres tipus de mercaderia.
El moll estarà adossat al dic de Llevant, de manera que canviarà de forma substancial l’espai destinat a l’atracada de creuers. Actualment, s’han acabat de col·locar onze calaixos i s’ha iniciat la construcció dels dics sud i nord amb material d’escullera. D’aquesta forma, les obres de construcció del moll de Balears es troben ja en la quarta fase, d’un total de deu, en unes actuacions que es van iniciar el passat mes de febrer. Així mateix, cal destacar que la contractació de les actuacions no s’ha vist afectada per l’estat d’alarma i els treballs han continuat durant la pandèmia per complir i mantenir la seguretat jurídica.

Pressupost: 35 milions d’euros
Inversió el 2020: 14 milions d’euros
Inversió del 2021 al 2024: 20,23 milions d’euros
Inversió ja feta fins ara: 750.000 euros

Obres en el pont mòbil del Port de Tarragona


Les millores en la infraestructura inclouen diferents obres tant en el pont mòbil, com en la Terminal Intermodal de La Boella i en els molls. Al desgranar les actuacions, l’objectiu és reforçar l’estructura i paviment del pont mòbil, el desenvolupament del vial d’accés definitiu per a la terminal de contenidors i la millora del moll d’Aragó.
Per exemple, pel que fa al moll d’Aragó, el Port de Tarragona ha donat recentment començament a l’obra amb la seva pavimentació. El moll està dedicat al tràfic de mercaderies a granel, principalment d’agroalimentaris, i és un dels que compta amb un major moviment de mercaderies en el port tarragoní. Pel que fa a això, el complex portuari ha justificat les obres pel material i l’estat general en què es troba el paviment en aquesta zona, i tenint en compte les constants operacions portuàries que es desenvolupen en aquesta. Així mateix, també s’afegeixen millores diverses en instal·lacions i pavimentacions, així com millores en edificacions.

Pressupost: 20,92 milions d’euros
Inversió el 2020: 2,50 milions d’euros
Inversió del 2021 al 2024: 2,85 milions d’euros
Inversió ja feta fins ara: 823.000 euros

A l’esquerra, el president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, durant la plantació de vegetació en el recinte portuari


La sostenibilitat també és un pilar fonamental de les inversions del Port de Tarragona de cara als propers anys. L’objectiu és fer diversos estudis i informes per a la implementació de mesures que ajudin a reduir la petjada de CO2 del complex portuari, per exemple, mitjançant l’ús d’energies verdes o l’estalvi energètic. Així mateix, també inclou l’eliminació de la fàbrica de clínquer; un projecte desenvolupat conjuntament amb la Universitat Rovira i Virgili per a la restauració de la vida marina com la col·locació de biòtops; o la renovació de la flota de vehicles, entre altres.
Aquestes mesures s’inclouen en el Pla de Sostenibilitat del port per al període 2020-2030, que va ser aprovat el darrer mes de juliol. En concret, l’autoritat portuària ha fet seus els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides i els ha traduït en un total de 23 objectius i 82 accions, emmarcades en tres blocs: la sostenibilitat ambiental, el creixement sostenible i el compromís social.
Alguns dels projectes sota aquest paraigües inclouen la recollida i reutilització de les aigües pluvials en la nova ZAL, mitjançant la construcció d’un depòsit de 1.000 metres quadrats; o la creació de més massa forestal en la zona portuària per aconseguir una millora de la qualitat de l’aire a través de la reducció d’emissions de CO2. Per exemple, amb la instal·lació d’un mur verd en l’heliport o l’ampliació de la zona verda als voltants de l’antiga seu de l’Autoritat Portuària de Tarragona, així com amb la inversió en la Xarxa Natura 2000. Una acció de dos milions d’euros que permetrà recuperar més de 350.000 metres quadrats d’aiguamolls i reintroduir espècies autòctones en perill d’extinció, enfront de la mar, al costat de La Pineda (Vila-seca). A més, també s’inclou inversions diverses en matèria energètica i la renovació de la il·luminació exterior del moll per tecnologia LED.

Pressupost: 7,37 milions d’euros
Inversió el 2020: 100.000 euros
Inversió del 2021 al 2024: 4,9 milions d’euros
Inversió ja feta fins ara: 1,37 milions d’euros

Representació de la futura seu de l’autoritat portuària


Les obres en l’antic edifici d’oficines de l’Autoritat Portuària de Tarragona es troben en fase de finalització i el seu objectiu passa per fer una rehabilitació integral de l’antic edifici d’oficines de l’autoritat portuària per destinar-lo a usos administratius i de serveis portuaris. En aquest sentit, el projecte també incorpora els criteris d’ecoeficiència obligatoris de la Generalitat de Catalunya, relatius a l’aigua, energia, residus i materials i sistemes constructius.
Es tracta d’una iniciativa que s’emmarca en els objectius específics del port per millorar l’eficiència energètica d’aquesta construcció i segueix la política mediambiental del seu pla de sostenibilitat. Així mateix, les intervencions busquen que l’edifici disposi de prestacions energètiques de forma passiva, amb el suport de les instal·lacions per aconseguir les condicions òptimes per al desenvolupament de l’activitat prevista en el seu interior. En breu es traurà la licitació de la reforma de l’espai exterior de l’edifici i es preveu la inauguració tant de l’edifici com dels jardins exteriors en el mes de febrer del 2021.

Pressupost: 5,6 milions d’euros
Inversió el 2020: 4 milions d’euros
Inversió del 2021 al 2024: 512.000 euros
Inversió j feta fins ara: 1,34 milions d’euros

Hidratant antiincendis del Port de Tarragona


Les inversions en seguretat del Port de Tarragona inclouen aquelles relacionades amb la millora de la xarxa contra incendis i la seva senyalització. Per exemple, a finals de setembre el port ha anunciat que instal·larà una nova xarxa contra incendis d’altes prestacions en l’explanada d’hidrocarburs, que s’unirà a les quatre xarxes ja existents en les seves instal·lacions. Amb quasi dos kilòmetres de longitud, el projecte permetrà complementar la xarxa contra incendis de titularitat privada que ja existeix en el mateix moll i s’alimentarà de les ja existents en el moll de Cantàbria i en la Terminal Intermodal de La Boella.
Així mateix, la nova xarxa en la zona d’hidrocarburs quedarà preparada per poder connectar-la a la del moll de la Química, de forma que unirà els dos costats del riu Francolí. L’obra també permetrà desenvolupar una xarxa contra incendis pública d’altes prestacions en el moll d’Andalusia, que disposa de titularitat privada. Actualment, el complex portuari compta amb quatre estacions de bombeig de titularitat pública que donen servei a les diferents xarxes contra incendis, a més de les de titularitat privada. Finalment, l’autoritat portuària també invertirà en equipament de seguretat contra incendis i en diversos projectes de protecció i seguretat portuària.

Pressupost: 18,91 milions d’euros
Inversió el 2020: 2,5 milions d’euros
Inversió del 2021 al 2024: 7,09 milions d’euros
Inversió ja feta fins ara: 9,32 milions d’euros