23 de enero de 2021 | Actualizado 9:25

Els supermercats Veritas redefineixen el seu software logístic per créixer en volum

La cadena de supermercats ha canviat el sistema de gestió de magatzems per optimitzar la seva logística a Barcelona i València
Veritas

La cadena de supermercats ecològics Veritas ha confiat en la companyia tecnològica Atos per optimitzar la seva logística i emmagatzematge amb una nova solució tecnològica de gestió de magatzem. “Veritas, amb ja 18 anys d’experiència en el sector, buscava una solució WMS que li permetés optimitzar els seus processos logístics de forma integrada amb el seu sistema corporatiu”, han detallat des d’Atos. En aquest sentit, els supermercats han decidit apostar per Sislog Almacén, “sobretot per millor la traçabilitat, gestió de lots i caducitats, amb l’objectiu de disposar d’una plataforma sòlida per seguir creixent en volum”, ha explicat el director de Supply Chain d’Ecoveritas, Thomas Kissler.

La implantació d’aquest sistema de gestió de magatzem ha ajudat a Veritas a “simplificar i optimitzar la gestió de les nostres plataformes logístiques, eliminant errors i reduint costos, i hem implantat eficaçment la logística de l’ecommerce de forma òptima i integrada amb la resta dels nostres processos”, ha assenyalat, per la seva part, el director de Desenvolupament de Negoci de Veritas, Emilio Simón. No obstant això, Kissler ha afegit que el coronavirus no ha incrementat “especialment” la necessitat d’optimitzar els processos, però que “implementar un sistema de gestió potent en el magatzem online ens ha permès afrontar de forma més eficient l’increment de comandes de l’ecommerce durant abril i maig”.

La companyia, que fins ara utilitzava el sistema SAP WM, ha implementat aquesta innovació en tres fases: primer en el magatzem online de la companyia en Lliçà d’Amunt, l’abril del 2020; després en el magatzem central de Barcelona, ubicat en el mateix municipi; i finalment en la seva plataforma en Ribroja de Turia (Valencia), l’octubre del 2020. Així mateix, pel que fa a les funcionalitats habilitades per augmentar la funcionalitat dels magatzems, el director de Supply Chain de Veritas ha destacat el picking unitari, en contraposició al picking per caixes, per reduir l’inventari immobilitzat en botigues i millorar les minves.

La companyia ha habilitat aquest sistema en les seves instal·lacions de Lliçà d’Amunt i Ribarroja de Turia

Per la seva part, la responsable de Solucions de Plataforma i Negoci Digital d’Atos en la Península Ibèrica, Julia Vilaplana, ha manifestat que “els clients avalen la nostra aposta per la tecnologia, innovació i evolució funcional contínua, un aspecte clau que permet donar una resposta ràpida des dels magatzems a un mercat canviant i cada cop més exigent”. En concret, Sislog dirigeix la distribució del treball en utilitzar un únic sistema per gestionar qualsevol tipus de producte, tant en la plataforma de servei a botiga com en el seu servei online.

Per la seva part, Atos ha afegit altres funcionalitats de Sislog per augmentar la productivitat del magatzem com el slotting, el repartiment en moll o la preparació multicomanda. “També inclou un mòdul de preparació per veu amb el qual es millora l’operativa utilitzant terminals que ordenen verbalment les accions a fer per cada operari, i les respostes de les quals són escoltades i interpretades pel sistema en temps real”, ha recalcat.