27 de enero de 2021 | Actualizado 16:51

El port de Barcelona s’uneix a una iniciativa per millorar la seguretat de les tripulacions

L’autoritat portuària se suma al SG-Star Fund per contribuir en el disseny i aplicació de solucions per a aquest col·lectiu en la pandèmia
Port de Barcelona

L’Autoritat Portuària de Barcelona ha anunciat el seu suport a l’aliança SG-Star Fund, una iniciativa internacional amb origen a Singapur per establir corredors segurs per al canvi de tripulacions en l’actual context de coronavirus. D’aquesta forma, el projecte treballa amb els principals països proveïdors de tripulacions marítimes en el disseny i l’aplicació de solucions que garanteixin la seva seguretat quan es porten a terme els canvis de tripulació en els vaixells. En el SG-Star Fund, també hi participen altres entitats com la International Transport Workers’ Federation (ITF), l’International Maritime Employers’ Council (IMEC) i la International Chamber of Shipping.

Sota la denominació de CrewSafe, l’aliança ha desenvolupat un programa d’auditoria basat en el model de canvi de tripulació de Singapur. Així, el programa garanteix controls de qualitat en les instal·lacions per a mariners en quarantena i serveis mèdics, amb l’objectiu d’establir corredors segurs i escalables per a aquest propòsit. El programa està dirigit per la Singapore Shipping Association (SSA), amb membres de l’autoritat marítima i portuària de Singapur, el Singapore Maritime Officer’s Union i la Singapore Organisation of Seamen.

Així mateix, els membres del grup de treball estudien l’aplicació de millores addicionals dins del programa CrewSafe com, entre d’altres, l’ús de dispositius portàtils intel·ligents a proba de manipulacions electròniques mentre la tripulació es troba en quarantena. A més del port català, també col·laboraran en el SG-Star Fund les autoritats portuàries d’Abu Dhabi (Emirats Àrabs), Antwerp (Bèlgica), Hamburg (Alemanya), Rotterdam (Països Baixos), Sines (Portugal) i Vancouver (Canadà), així com altres organitzacions internacionals com la Global Maritime Industry Crew Change Taskforce, Intertanko, la Norwegian Shipowners’ Association i el World Shipping Council.