25 de enero de 2021 | Actualizado 16:45

La Generalitat presenta una guia per ajudar en la compra de vehicles de mercaderies

El document busca donar suport a les empreses a l’hora de decidir quin vehicle adquirir i incentivar aquells més sostenibles
Mercedes-Benz Autolica Barcelona

El departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya ha publicat una guia per a la compra de vehicles de transport de mercaderies segons les diferents tecnologies de motor. L’objectiu del document és aportar informació, criteris i dades per ajudar en el procés de selecció de forma didàctica. “Dos dels grans temes que afecten la transformació del sector i l’enfoc actual que volem donar són la digitalització i l’ambientalització”, ha recordat el director general de Transports i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, David Saldoni.

D’aquesta forma, la guia busca ajudar les empreses, tant pimes com grans companyies, en la presa de decisions, així com ser suficientment oberta per tal que l’usuari l’adapti a la seva realitat. A més, una part de l’informe, la referent a la descripció de les tecnologies, anirà evolucionant segons avanci l’estat de la qüestió. “És un sector en constant evolució, així que treballem per trobar les formes més eficients d’oferir al mercat els vehicles que han d’avançar”, ha afegit Saldoni.

“La digitalització i l’ambientalització són dos dels grans temes que afecten la transformació del sector”
David Saldoni Director general de Transports i Mobilitat de la Generalitat

No obstant això, gran part dels empresaris associats a les principals organitzacions empresarials del transport no han assistit a la presentació, tal i com ha assenyalat el director general de Transports, “perquè han mostrat el seu descontent amb què des del departament no haguem complit amb els terminis que havíem intentat pactar per impulsar el pla de renovació del transport”. En aquest sentit, ha declarat que “sento no haver pogut complir amb els terminis i calendari marcat, però això no fa que es quedi en el tinter”. “Això no para res, seguim treballant per avançar”, ha afegit Saldoni.

Per altra banda, el director del Centre d’Innovació del Transport (Cenit), Sergi Saurí, el qual ha elaborat l’estudi, ha recordat que a l’hora d’abordar la compra de vehicles sorgeixen múltiples interrogants. Per exemple, relacionats amb el desenvolupament de canvis en l’oferta energètica; canvis en la normativa i en els costos; o modificacions en la infraestructura de càrrega disponible. A més, la guia assenyala alguns paràmetres a tenir en compte, com la inversió que suposa decidir-se per una determinada tipologia de vehicle, si s’ofereixen subvencions, o els kilòmetres que faria a l’any. Pel que fa a això, les tecnologies actuals que contempla l’estudi són les convencionals, el gas, els vehicles híbrids, els elèctrics i l’hidrogen.

“És una eina tant per donar informació als usuaris com de cara a plantejar polítiques i incentius”
Mercè Rius Directora general de Qualitat de l’Aire i Canvi Climàtic de la Generalitat

“És una eina tant per donar informació als usuaris com de cara a plantejar polítiques i incentius”, ha conclòs la directora general de Qualitat de l’Aire i Canvi Climàtic de la Generalitat de Catalunya, Mercè Rius. “Volíem tenir molt clar quines eren les tecnologies per les quals havíem d’apostar i quines períodes de retorn tenen determinades inversions”.

Centro de preferencias de privacidad

Anuncios

Estadísticas

Google Analytics