22 de julio de 2024 | Actualizado 17:13

Ports de la Generalitat finalitza les obres al port de Palamós

També s'han instal·lat 212 plaques fotovoltaiques a la coberta de la llotja de peix del port gironí per a l'autoconsum
Paneles solares en el puerto de Palamós | Ports de la Generalitat

Les obres de reforç del dic de recer al port de Palamós, amb una inversió que ha ascendit als 3,8 milions d’euros i un termini d’execució de gairebé 14 mesos, han finalitzat. En total, s’han col·locat 30.000 tones de pedra i 760 nous blocs de formigó amb l’objectiu de minimitzar l’impacte dels temporals i adequar la infraestructura al canvi climàtic. Així mateix, el director general de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, ha afegit que “donarà més seguretat a l’activitat portuària que es desenvolupa per a continuar generant activitat econòmica en benefici del port, la ciutat, les comarques de Girona i Catalunya”.

En concret, les obres es van iniciar després de l’afecció del temporal Glòria en el port de Palamós i també han permès millorar el passeig elevat sobre el suport, amb una longitud de 740 metres i una amplària de dos metres; l’accés a la infraestructura; i els serveis d’il·luminació amb tecnologia LED. D’altra banda, s’han instal·lat 212 plaques fotovoltaiques a la coberta de la llotja de peix per a generar energia destinada a l’autoconsum de les instal·lacions pesqueres, amb un cost de 107.000 euros. Amb elles, es reduiran 31 tones de CO2 a l’any. “L’actuació és un win-win, perquè guanyen els pescadors i el medi ambient”, ha assenyalat Joan Pere Gómez.

Aquesta inversió en l’àmbit de la sostenibilitat se sumarà als beneficis que suposa el punt de recàrrega de vehicles elèctrics en aquest port, en el qual ja es realitzen 130 recàrregues al mes, amb una mitjana d’utilització per vehicle de 40 minuts. El punt de recàrrega ràpida permet la càrrega simultaneja de dos vehicles, en un equipament que ha tingut un cost de 35.000 euros. Recentment, Ports de la Generalitat també ha finalitzat les obres en el port d’Arenys de Mar.