27 de octubre de 2021 | Actualizado 13:48

El 3D Factory Incubator completa l’ampliació de les seves instal·lacions a Barcelona

El laboratori compta amb el 40% més de capacitat, fet que permetrà l’arribada de nous equips d’impressió i post-processat, entre d’altres
Consorci de la Zona Franca de Barcelona

El 3D Factory Incubator, impulsat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona i el centre tecnològic Leitat, ha finalitzat l’ampliació de les seves instal·lacions. La incubadora ha passat així dels seus 600 metres quadrats inicials als 1.000 metres quadrats actuals, és a dir, el 40% més. Aquesta decisió és “fruit de la gran acollida i interès que la iniciativa ha despertat en el seu primer any de funcionament amb 42 projectes incubats”, ha detallat l’entitat. “Ha superat les expectatives inicials, que preveia acollir 100 empreses incubades durant els primers cinc anys”.

La nova superfície es destinarà a augmentar l’oferta i els serveis del laboratori, amb dos nous equips d’impressió 3D per modelar per deposició fosa, així com nous equips de post-processat de les peces. Entre ells, es troba la HP Jet Fusion 3D 4200 Procession Station, que es destinarà al processament de peces impreses amb poliuretà termoplàstic flexible, que fins ara no estava a disposició de les empreses incubades. “La impressió 3D és un sistema de producció versàtil, eficient i competitiu”, ha valorat el director general i vicepresident executiu de Leitat, Joan Parra.

“Estem convençuts que aquesta ampliació ens ajudarà a assolir les 100 empreses incubades fins al 2024”
Pere Navarro Delegat de l’Estat a la Zona Franca de Barcelona

La incubadora comptarà amb un equip de grafitat de peces mitjançant arenat, un altre de neteja i tractament de superfícies mitjançant aire comprimit i un tercer de tenyit que permetrà oferir peces amb acabat de color. A més, també s’ha adquirit un equip d’escanejat 3D per fer tasques d’enginyeria inversa i una talladora làser, que també permet el gravat en peces impreses en 3D. En relació a això, la incubadora pot oferir tres modalitats d’incubació: empreses amb oficina pròpia, incubació virtual o a través d’un espai en la zona de coworking. En totes elles, es proporcionen serveis com producció o consultoria, així com accés a un laboratori amb vuit tecnologies de producció 3D, entre d’altres.

“El 3D Factory Incubator és una iniciativa que permet posicionar la ciutat de Barcelona com a un pol d’atracció per a empreses de tot el món que vulguin apostar per la indústria 4.0”, ha assenyalat el delegat especial de l’Estat en el Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Pere Navarro. “Suposa una gran satisfacció veure la gran acollida que ha tingut el projecte i estem convençuts que aquesta ampliació ens ajudarà assolir l’objectiu de les 100 empreses incubades fins al 2024”.