28 de enero de 2021 | Actualizado 6:05

La portuguesa Klog suma la quarta freqüència ferroviària amb Catalunya

La companyia col·labora des de fa set anys amb Captrain, Transfesa i Takargo en un corredor que connecta Portugal amb el territori català
Captrain

La companyia logística portuguesa Klog ha intensificat la seva col·laboració amb Captrain, Transfesa i Takargo per afegir una nova freqüència a la seva línia amb Catalunya, de forma que ha passat dels tres als quatre enllaços setmanals. Es tracta d’una operativa ferroviària que es va iniciar fa set anys i que, fins a dia d’avui, ha permès treure de la carretera 50.000 camions, així com reduir el 30% les emissions de CO2. “Estem especialment orgullosos de continuar amb el nostre pla d’expansió del corredor tot i el període d’incertesa que travessem”, ha destacat Klog.

La nova freqüència inclou un augment en l’extensió dels trens operats, amb 550 metres de longitud i 35 franges horàries per sentit, que ara comptaran amb una capacitat setmanal des de i cap a Catalunya de 280 càrregues completes a la setmana. Amb una inversió de més de set milions d’euros, el servei ferroviari actual permet un temps de trànsit equivalent al de l’autopista, és a dir, d’unes 48 hores. Per altra banda, un altre dels avantatges passa per l’increment del 30% de la capacitat de càrrega a l’any, amb possibilitat de transportar 4.000 càrregues addicionals a l’any i fer més de 400 connexions ferroviàries de trens a l’any, segons dades de Klog. “També ens ha permès ampliar el corredor a una cartera més àmplia de clients, tornant-lo encara més diversificat, multiclient i multiproducte”, ha afegit la companyia portuguesa.

D’aquesta forma, s’incrementarà la connectivitat de Portugal i Europa amb Catalunya com a hub, amb serveis ferroviaris d’alta freqüència i temps de trànsit en línia amb l’autopista, de quatre o cinc dies des de Portugal a Europa central i de l’Est, a més d’expandir-se en el Sud de França i en el mercat italià. “Cal destacar que l’índex de confiabilitat d’aquest transport en els darrers set anys ha arribat a nivells de d’acompliment superiors al 98%”, ha assenyalat la companyia. Pel que fa a l’estratègia d’expansió de Klog, passa per seguir potenciant la intermodalitat.