19 de enero de 2021 | Actualizado 18:02

Blanca Sorigué s’incorpora al consell de Cimalsa

Sorigué és la directora general del Consorci de la Zona Franca de Barcelona i ha participat en l’organització de fires com el SIL o el BNEW
Blanca Sorigué | Cimalsa

La Generalitat de Catalunya ha nomenat Blanca Sorigué com a membre del consell d’administració de Cimalsa, de forma que la directora general de la Zona Franca de Barcelona s’ha tornat la primera dona en accedir a aquest consell. Cimalsa és la companyia pública de la Generalitat de Catalunya encarregada de la promoció del desenvolupament i la gestió d’infraestructures i centrals per al transport de mercaderes i la logística. En concret, té com a missió oferir a aquests sectors “els millors emplaçaments per a la seva competitivitat”, segons ha recordat l’entitat. El nomenament es va fer efectiu ahir, 22 de desembre.

Blanca Sorigué ocupa avui en dia el lloc de directora general del Consorci de la Zona Franca de Barcelona. Llicenciada en turisme per la Universitat de Lleida, compta amb el programa de direcció general (PDG) a IESE i amb un màster en direcció de màrketing per la Universitat Pompeu Fabra. En aquest sentit, també ha estat la primera dona en ocupar el càrrec de directora general de la Zona Franca de Barcelona, una posició a la qual va accedir el gener del 2018 després d’haver assumit la direcció del departament d’Expansió Internacional de la mateixa.

Pel que fa a això, la seva trajectòria professional ha estat sempre lligada a l’organització de fires i altres certàmens professionals. Entre d’altres, ha participat en l’organització del Saló Internacional de la Logística (SIL Barcelona) des de la primera edició. Així mateix, el 2004 va ser nomenada directora general del SIL i des de llavors ha dirigit el saló, a més d’altres fires que s’han organitzat sota el seu paraigües. El gener del 2018, va assumir també la direcció general del saló immobiliari internacional Barcelona Meeting Point (BMP) i el 2020, en plena pandèmia pel Covid-19, va formar part de la creació i direcció del BNEW.