23 de enero de 2021 | Actualizado 17:04

Euroports incorpora nous equips per guanyar eficiència a la seva terminal de Tarragona

La companyia ha sumat dos balancins o spreaders per al moviment de productes forestals i obre la porta a noves inversions
Euroports

La terminal d’Euroports al port de Tarragona ha incorporat recentment dos balancins a les seves instal·lacions per a productes forestals, ubicades al moll de Cantàbria. Així mateix, la companyia també ha obert la porta a noves inversions “allà on puguem oferir més valor afegit, ja sigui en equips o millora de serveis, o en noves localitzacions que ens permetin reforçar el nostre lideratge”. El grup aposta per crear una xarxa de terminals “molt més potent” en el mediterrani, amb nous emplaçaments i serveis de valor afegit per ser a més etapes de les cadenes logístiques dels clients i aportar valor tant en origen com en destí.

Pel que fa a la recent inversió en equips de descàrrega, s’utilitzaran en la seva terminal multimodal per a grans volums, amb 30.000 metres quadrats d’emmagatzematge cobert especialitzat en càrrega general, una línia d’atracada de 300 metres quadrats i un calat de 16,5 metres. “És el principal punt d’entrada de pasta de paper a la Península, a més de ser un dels hubs més importants per a productes forestals en el Mediterrani”, ha recalcat. En aquest sentit, la inversió respon a la voluntat de l’empresa per “seguir sent una de les millors del Mediterrani” i li permetrà augmentar l’eficiència fins al 40% en alguns vaixells, en poder treballar amb més equips de descàrrega.

Els dos balancins permeten augmentar fins al 40% l’eficiència en la descàrrega d’alguns vaixells

En concret, el primer balancí o spreader té capacitat per a 20 unitats per hissada i és compatible tant amb les grues de terra com amb la dels vaixells de les principals navilieres que utilitzen la terminal. Per altra banda, el segon compta amb una capacitat màxima de 12 unitats per hissada, fet pel qual resulta adequat per a costers de menors dimensions, i també permetrà a Euroports augmentar els rendiments en vaixells amb espais petits de més difícil accés.

UN SECTOR ESTABLE TOT I EL CORONAVIRUS
Pel que fa a l’afecció del coronavirus, des de la companyia han recalcat que han continuat la seva activitat de forma ininterrompuda durant l’any: “Hem fet tot el possible per a què, fins i tot en els moments més difícils, no es veiessin afectats cap dels nostres serveis, conscients del nostre paper com a servei essencial en les cadenes de subministrament”. Per això, des del punt de vista tècnic, les operatives han reforçat els protocols de seguretat amb la finalitat de protegir treballadors i col·laboradors.

La companyia preveu un recuperació gradual de l’economia que permeti reactivar les iniciatives dels seus clients

Cal remarcar que, en l’actual exercici, les indústries a les quals Euroports serveix han patit impactes desiguals. Per exemple, mentre els tràfics de forestals van experimentar una “important pujada” durant els mesos de febrer i març, es van anar regularitzant segons la situació es va estabilitzar. “En general, tots els sectors per als quals treballem acabaran l’any sense creixement, però estables”, han assenyalat des d’Euroports.

Aquest escenari ha portat a la companyia a preveure, de cara al 2021, una recuperació gradual del clima econòmic que permeti reactivar les iniciatives dels seus clients. “Hem apostat per Tarragona com a motor en el Mediterrani i la direcció de les terminals d’Itàlia, Turquia i Sud de França s’han centralitzat a Tarragona amb l’objectiu d’augmentar els tràfics entre terminals i enfortir la relació amb els clients”, ha conclòs.