27 de enero de 2021 | Actualizado 16:51

La ZAL del port de Barcelona finalitza una nau per Transmec de Bortoli

La plataforma, de 7.349 metres quadrats, és fruit d’un acord subscrit entre l’empresa logística i la societat gestora de la ZAL el 2019
Cilsa

La societat gestora de la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL) del port de Barcelona, Cilsa, ha entregat a l’operador logístic i de transport Transmec de Bortoli una nau de 7.349 metres quadrats en la parcel·la 34.1 del recinte, de 13.328 metres quadrats. Les instal·lacions inclouen 6.229 metres quadrats per fer les operatives i 1.120 metres quadrats d’oficines, adaptats per a l’accés de minusvàlids. La nau, que és fruit d’un acord signat entre les dues entitats l’agost del 2019, compta amb la certificació LEED Gold i busca donar resposta “a les necessitats de creixement que Transmec ha experimentat en els darrers anys”, segons Cilsa.

“És una satisfacció que Transmec de Bortoli creixi amb nosaltres a la ZAL Port i ens hagi seleccionat com al seu partner d’infraestructures logístiques a Barcelona”, ha comentat el director general de Cilsa, Alfons Martínez. Per la seva part, el director general de Transmec de Bortoli, Alberto Loeches, ha subratllat que “confiem seguir creixent en el territori espanyol en els propers anys, en els quals preveiem que el creixement de la nostra companyia sigui sostingut i molt significatiu”. Després d’aquesta adquisició, Transmec disposa de 20.000 metres quadrats a Espanya.

La parcel·la compta amb 21 molls de càrrega amb portes seccionals automàtiques i abrics exteriors

En concret, la nau disposa d’una altura lliure de 11 metres a la zona d’emmagatzematge, amb un envoltant de l’edifici que s’ha fet mitjançant panell sandwich prefabricat aïllat i coberta deck construïda ‘in situ’. La parcel·la també està dotada de 77 places d’aparcament per a vehicles lleugers, 32 de les quals estan reservats a la flota; dues places d’aparcament per a motocicletes i 21 molls de càrrega amb portes seccionals automàtiques i abrics exteriors.

Pel que fa a la il·luminació es refereix, s’han instal·lat llums LED, a més de la il·luminació natural, que supera el 5% de superfície lliure de lluerna. Així mateix, s’han instal·lat plaques fotovoltaiques a la coberta que produirà energia per a un autoconsum pic de 14 kilowatts l’hora. “L’entrega d’aquesta nova nau s’emmarca dins dins de tots els projectes i que sumen una nova superfície a la ZAL Port de més de 270.000 metres quadrats logístics”, ha afegit Cilsa. Sumant tots els desenvolupaments, la ZAL del port de Barcelona comptarà amb més de 920.000 metres quadrats construïts.