27 de octubre de 2021 | Actualizado 13:48

Tarragona reprèn el servei de Renfe per a pasta de paper entre el port i Salamanca

S’han mogut 12 vagons en la primera operativa des d’Euroports, una xifra que a partir d’ara s’augmentarà fins als 22
Autoritat Portuària de Tarragona

El servei ferroviari setmanal de pasta de paper entre el port de Tarragona i Salamanca s’ha reiniciat després de la parada patida durant la pandèmia. Renfe Mercancías és l’operador de tracció del servei, que compta amb la coordinació operativa de l’autoritat Portuària de Tarragona i Adif. En concret, s’han mogut ja un total de 12 vagons en el primer servei, una xifra que en els següents serveis augmentarà fins als 22. “Es farà en dues parts, donada la longitud i el pes total del comboi”, han especificat des del port català. “Sortirà en dues parts separades que s’uniran fora de les instal·lacions portuàries tarragonines per anar ja unides direcció Salamanca”.

Dels 22 vagons que conformen cada comboi, 18 es carregaran directament des dels vaixells a la terminal d’Euroports en el moll de Cantàbria. Mentrestant, els quatre restants es carregaran en una altra via del mateix embarcador “degut a les seves grans dimensions”, segons ha assenyalat el port. D’aquesta forma, l’operativa ferroviària durarà menys d’una setmana entre l’arribada dels vagons buits i la seva càrrega i enviament. El dijous arribarà el comboi i, a partir del dilluns, es farà l’operativa de càrrega. Finalment, el dimecres sortiran tots els vagons carregats de pasta de paper cap a Salamanca

“La nostra aposta és clara per la intermodalitat per optimitzar la cadena logística i poder oferir un millor servei als seus clients, tant des del punt de vista econòmic com en sostenibilitat”, ha recordat l’autoritat portuària tarragonina. Cal recordar que la xarxa ferroviària interna del port dona servei a tots els molls operatius, amb tres ramals que connecten la xarxa interna del port amb la xarxa general d’Adif. A més, el 2018 es van moure 1,4 milions de tones per ferrocarril en les instal·lacions portuàries, amb més de 4.000 trens i 62.000 vagons en circulació durant el període.