27 de octubre de 2021 | Actualizado 13:48

BCL s’uneix al Mobility Institute per a fomentar la mobilitat sostenible de les mercaderies

La plataforma monitoritza l'evolució dels hàbits dels usuaris, els mercats de la mobilitat i nous models de negoci
Freepik

Barcelona-Catalunya Centre Logístic (BCL) s’ha incorporat a la plataforma de recerca Mobility Institute, creada al 2019. Es tracta d’un projecte liderat per RACC i Deloitte per a analitzar les noves tendències del mercat i models de mobilitat que ja compta amb 45 membres. “L’acord respon a la nostra aposta per fomentar la mobilitat i la sostenibilitat associada a l’activitat logística del territori, així com per a promocionar accions d’innovació que puguin ajudar les empreses del sector a ser més competitives i eficients”, ha detallat l’associació per a la millora de la competitivitat i la promoció de Catalunya.

D’aquesta manera, BCL cerca aprofitar el potencial de les noves tecnologies per a transformar a les empreses del sector logístic en els diferents segments d’activitat, especialment des del punt de vista econòmic i mediambiental. L’adhesió permetrà a l’entitat aportar coneixements i bones pràctiques al Mobility Institute en àmbits com la mobilitat sostenible de les mercaderies, el transport multimodal, l’optimització de les infraestructures o els processos innovadors i tecnologies disruptives.

El Mobility Institute cerca crear coneixement útil i d’alt valor afegit per múltiples sectors

Així mateix, també contempla altres àmbits com el de l’eficiència energètica, la descarbonització, l’ús de les energies renovables, l’economia circular, la formació i el desenvolupament del talent i l’ocupació de qualitat. Per part seva, el Mobility Institute és una plataforma d’entitats públiques i privades que monitoritza l’evolució dels hàbits dels usuaris, els moviments del mercat de la mobilitat i els nous models de negoci, entre altres. “El seu objectiu és crear coneixement útil i d’alt valor afegit per a múltiples sectors, avui dia necessitats d’informació estratègica sobre la mobilitat de les persones i les mercaderies”, ha detallat BCL.