27 de octubre de 2021 | Actualizado 15:48

Totes les entregues d’agroalimentaris a Tarragona es faran per app al febrer

El port català ha rebut més de 13.000 sol·licituds de càrrega en els tres mesos de funcionament del sistema
Operativa de productes agroalimentaris | Autoritat Portuària de Tarragona

L’Autoritat Portuària de Tarragona preveu que el proper mes de febrer el seu sistema d’entregues d’agroalimentaris (SEA) s’utilitzi en tots els tràfics vinculats a aquest segment. En l’actualitat, el 30% d’aquesta mercaderia encara no es canalitza mitjançant la nova eina, en un sistema que acaba d’acomplir el seu primer trimestre de funcionament. En aquest període, l’app ha enregistrat un total de 13.731 sol·licituds de càrrega i a través d’ella s’han mogut més de 827.035 tones. “El sistema s’ha mostrat robust i eficient, funcionant amb total normalitat com demostra que un total de 29.650 camions han operat amb la nova aplicació”. Per altra banda, no s’han detectat incidències destacables entre les sol·licituds registrades, ha assegurat el complex portuari tarragoní.

“Els avantatges van ser patents des del primer moment, reduint les cues i agilitzant els tràmits per recollir la mercaderia”, han detallat des del port. “Es tracta d’un pas en les millores en la logística i en el funcionament de les nostres instal·lacions”. En aquest sentit, el dia que es va generar més volum a l’app va ser el 28 de desembre, amb un total de 458 encàrrecs registrats en una sola jornada. D’aquesta forma, el sistema d’entregues d’agroalimentaris permet “de manera més ràpida, eficient i econòmica assegurar el 100% de la traçabilitat de la mercaderia i facilitar la recollida de la mercaderia de les terminals”.

El sistema desenvolupat per l’autoritat portuària requereix, així mateix, d’un manteniment i suport constant. Amb aquesta finalitat, el port ha licitat i adjudicat aquestes tasques a la companyia Prodevelop, una empresa especialitzada en la integració de tecnologies en ports, per un valor de 55.000 euros. En la actualitat, aquest sistema compta amb uns 3.000 usuaris, que es divideixen en compradors, terminals i transportistes. No obstant això, des del seu naixement ja disposa de més de 1.000 inscrits. Cal recordar que la seva posada en marxa estava prevista per al maig del 2020, però finalment es va demorar al mes d’octubre. El sistema forma part dels projectes de tecnologia 4.0 que el port de Tarragona implementarà en el marc de la seva estratègia de transformació digital.