27 de octubre de 2021 | Actualizado 13:48

La transitària Mimpo obre oficina a Barcelona per a impulsar el seu negoci a Catalunya

El primer exercici del grup mexicà a Espanya se salda amb 7,3 milions d'euros en vendes i un resultat d'explotació de 430.000 euros
La transitària va ampliar l'any passat els seus serveis aeris amb càrregues de material sanitari per a adaptar-se al mercat | Mimpo

L’operador logístic mexicà Mimpo ha anunciat l’obertura de la seva primera oficina a Barcelona després del seu desembarcament a Espanya fa un any. El grup transitari va posar en marxa una filial a Madrid amb la qual gestiona la seva activitat en la Península Ibèrica. Durant la seva presentació oficial en 2019, l’empresa especialitzada en serveis de comerç exterior va anunciar que els pròxims passos a Espanya serien l’obertura d’una oficina a Barcelona i a Bilbao. Malgrat els efectes de la pandèmia en el seu primer any a Espanya, Mimpo ha decidit portar aquest projecte endavant amb una nova delegació en l’Avinguda Diagonal de la capital catalana. Amb aquesta nova obertura, “el grup busca consolidar el seu negoci a Espanya i seguir endavant amb el pla d’expansió establert”, ha apuntat el director de Mimpo a Espanya, David Soto.

El full de ruta de la companyia persegueix impulsar el seu negoci a Catalunya des de la nova delegació, ja que les dades de la Cambra de Comerç de Mèxic apunten al fet que és la comunitat autònoma amb major volum d’exportacions al país centreamericà. “Ja comptem amb clients a Barcelona i amb aquesta nova oficina podem donar-los un servei més personalitzat, a més de continuar desenvolupant el nostre negoci en una de les comunitats més importants d’Espanya a nivell d’exportacions a Mèxic i per al sector forwarding en general”, ha sentenciat Soto. Per a això, l’operador comptarà amb un equip comercial de tres persones i una altra dedicada a pricing, a les quals se li sumaran més endavant altres professionals per a operacions.

“Volem créixer de manera orgànica, esperar per a invertir i ser prudents al llarg de 2021”
David Soto Director general de Mimpo a Espanya

Respecte a l’obertura d’una altra oficina a Bilbao, l’operador ha decidit posposar aquest projecte pel context de crisi sanitària. “Ho tenim al cap i esperem poder obrir aquesta delegació, però en un termini a tres anys”.  Mimpo també ha decidit posposar l’obertura del seu primer magatzem a Espanya i secundar-se a curt-mitjà termini en subcontractacions i operadors amb magatzem propi. “Volem créixer de manera orgànica en un primer moment i esperar per a invertir”, ha explicat Soto. De cara a aquest exercici 2021, l’empresa transitària preveu evolucionar “amb molta cautela”. En general, el director general a Espanya assegura “ser optimista”, però valora el desenvolupament de l’any amb molta prudència en funció del desenvolupament de l’activitat econòmica i els rebrots de Covid-19.

EL GRUP TANCA 2020 AMB UNA FACTURACIÓ DE 7,3 MILIONS D’EUROS
En un any marcat per la pandèmia i la incertesa, Mimpo Global Logistics va ampliar els seus serveis de transport aeri amb càrregues de material sanitari per a adaptar-se a la dificultat del mercat. En general, el directiu de la companyia a Espanya s’ha mostrat satisfet pels resultats aconseguits malgrat el context de pandèmia. En concret, la xifra de vendes a Espanya per a aquest primer exercici complet l’any 2020 va ser de 7,3 milions d’euros i, mancant el tancament definitiu, el resultat d’explotació se situa en 430.000 euros. “Hem aconseguit aconseguir l’objectiu de vendes marcat per a enguany”, ha valorat el dirigent de la filial espanyola.

Mimpo treballa amb un pla per a diversificar els sectors i els països en els quals opera actualment

“Vam arrancar el primer trimestre de 2020 de forma molt positiva i amb els números marcats en el pressupost, però vam acusar els efectes de la pandèmia a partir d’abril, quan va començar a afectar a Llatinoamèrica”, ha destacat en retrospectiva el directiu. La pandèmia per Covid-19 va arribar a Mèxic unes setmanes més tard que a Espanya, “però ja a l’abril es va generar una baixada de facturació entorn del 30% o 40%, especialment pel tancament de comerços i del sector tèxtil”. Malgrat això, el grup va adaptar els seus serveis al transport aeri de càrrega sanitària, entre altres clients, la qual cosa va aconseguir compensar en part l’aturada de la seva activitat.

Mimpo Global Logistics pretén convertir-se en un operador de referència per al mercat a Llatinoamèrica principalment en el sector de la indústria de les renovables per a energies fotovoltaica i eòlica, seguit pel sector retail. A més, el grup mexicà persegueix augmentar la seva presència en altres mercats com els Estats Units, Xile o el Perú a través dels seus clients espanyols.