27 de octubre de 2021 | Actualizado 15:37
Plataforma de Montepino a Castellbisbal | Montepino

Montepino entregarà dues noves plataformes logístiques a Catalunya durant el 2021

La companyia immologística ha invertit 51 milions d’euros a Catalunya des del 2018 en el desenvolupament de cinc projectes

La promotora immologística Montepino entregarà aquest any dues noves plataformes a Catalunya. La primera, que serà entregada al juny, és una nau d’última milla a Barberà del Vallès (Barcelona) amb una superfície de 10.070 metres quadrats. A aquest desenvolupament se li afegirà, per altra banda, Castellbisbal II el setembre. Aquesta segona plataforma, també ubicada a la província de Barcelona, comptarà amb 40.015 metres quadrats de superfície i servirà de centre logístic de distribució. D’aquesta forma, la companyia sumarà cinc projectes a Catalunya des del 2018, tres dels quals ja han estat finalitzats i entregats.

Per exemple, Montepino ha destacat la plataforma cross-docking per a enviaments d’última milla construïda per a XPO Logistics a Castellbisbal, que disposa de 37.656 metres quadrats de superfície total. Per altra banda, es troba el centre logístic i industrial d’Eternity Technologies en el polígon Can Serra de Sant Esteve de Sesrovires (Barcelona), amb una superfície de 10.508 metres quadrats. Finalment, es troba la plataforma B del mateix polígon, que servirà de centre de distribució i ocupa un total de 12.468 metres quadrats.

47.000 metres quadrats

Els projectes sumen més de 47.000 metres quadrats de construcció immologística a Catalunya

Els projectes sumen més de 47.000 metres quadrats i han comptat amb una inversió de 51 milions d’euros. Es tracta de plataformes properes als nuclis urbans i que “en l’actualitat constitueixen un factor clau per afrontar l’augment de l’activitat de l’ecommerce”, segons ha explicat la promotora. No obstant això, tot i que les naus last mile i cross-docking són les més requerides, “hi ha una carència d’aquest tipus de naus degut a diversos factors, entre ells el dèficit de sòl en eixos estratègics com el de Barcelona”.