27 de octubre de 2021 | Actualizado 15:48

La planta de Repsol de Tarragona fabrica biocombustible per a avions

El primer lot d'aquest complex industrial consta de 10.000 tones i evitarà l'emissió de 630 tones de CO2 a l'atmosfera
Repsol

El complex industrial de Repsol a Tarragona ha completat la fabricació del seu primer lot de biocombustible per a aviació. “Amb aquesta fita, avancem en la producció de combustibles amb baixa petjada de carboni per a sectors en els quals l’electrificació presenta dificultats, com l’aeronàutic”, ha assenyalat la companyia energètica. El lot, fabricat a partir de biomassa, consta de 10.000 tones, l’equivalent al consum de 145 vols entre Barcelona i Los Angeles (EUA), amb un contingut bio inferior al 5% “per a poder complir amb els requisits de qualitat establerts”. El seu ús evitarà l’emissió de 630 tones de CO2 a l’atmosfera, l’equivalent a 55 vols entre Madrid i Barcelona.

D’aquesta manera, la iniciativa se suma a la producció de més lots d’aquest tipus que Repsol realitza en altres complexos industrials a Espanya. “Tenim iniciatives per a fabricar combustibles de baixes emissions basats en residus en els diferents centres, un eix que forma part de la nostra estratègia de descarbonització”, ha especificat. La companyia, que s’ha proposat ser neutra en carboni per a 2050, va produir el mes d’agost passat el seu primer lot de biofuel a Puertollano (Ciudad Real). Així mateix, també ha anunciat que establirà a Cartagena la primera planta de biocombustibles avançats de baixes emissions d’Espanya, amb capacitat per a produir unes 250.000 tones a l’any de hidrobiodièsel, biocombustibles, bionafta i biopropano.

En el pla estratègic de la companyia de cara al període 2021-2025, Repsol s’ha proposat transformar els seus complexos industrials “en pols multienergètics, capaços de generar productes de baixa, nul·la o fins i tot negativa petjada de carboni, i d’impulsar nous models de negoci basats en la digitalització i la tecnologia”, segons ha detallat en un comunicat. Per a això, es recolzarà en els pilars de l’eficiència energètica, l’economia circular, l’hidrogen renovable i la captura, ús i emmagatzematge de CO2.