26 de octubre de 2021 | Actualizado 17:19

Penguin Random House reforça la seva logística per a digerir l’expansió dels últims anys

El grup editorial de Bertelsmann aspira a disposar d'un nou centre logístic a Barcelona de 40.000 metres quadrats en any i mig
Operatives de magatzem del grup editorial en les seves actuals instal·lacions de Pallejà (Barcelona) | Penguin Random House Grupo Editorial

La divisió en llengua espanyola de la companyia editorial internacional Penguin Random House (Bertelsmann) ampliarà les seves capacitats logístiques a Pallejà (Barcelona). Segons ha explicat el director de Logística de l’editorial, Josep Maria Vilanova, s’instal·laran en règim de lloguer en un espai de 40.000 metres quadrats propietat de la matriu de la qual formen part. L’increment d’activitat de Penguin Random House Grupo Editorial, amb la incorporació de nombrosos segells editorials durant els últims anys, ha motivat aquest projecte, ha explicat Josep Maria Vilanova a una jornada en línia organitzada pel Col·legi d’Enginyers Industrialsde Catalunya.

Les previsions de la divisió en llengua espanyola de l’editorial situen el començament d’operacions d’aquesta nova instal·lació logística en l’estiu de 2022, encara que es tracta d’una estimació “optimista”, ha reconegut Josep Maria Vilanova. Per a complir amb aquest objectiu, les obres han d’iniciar-se aquest estiu, però ara mateix estan a l’espera de rebre els corresponents permisos d’obres per a posar en marxa les actuacions en l’espai que havia ocupat temps enrere Printer i Círculo de Lectores.

El nou centre logístic a Pallejà serà automatitzat, si bé, encara s’estan valorant les diverses opcions

Aquesta nova plataforma, ha insistit el director de Logística de Penguin Random House Grupo Editorial, és vital per a mantenir l’activitat i la qualitat de les operacions logístiques de la companyia, ja que amb les actuals “no tenim espai vital per a créixer més”. La nova plataforma, a més, es concep amb un alt grau d’automatització, si bé, encara “estem valorant diverses opcions”.

ALIANÇA AMB GEEVER PER AL REPARTIMENT A BARCELONA
‘augment de la petita paqueteria, la necessitat de ser més àgils en els lliuraments, el progressiu augment dels lliuraments al consumidor final, la complexitat en la distribució de novetats i les restriccions al trànsit en els centres urbans són les principals raons que han portat a Penguin Random House Grupo Editorial a buscar alternatives diferents per al repartiment. Fruit d’aquesta reflexió i de les noves necessitats, el grup editorial treballa amb Geever a Barcelona. En horari nocturn, es lliuren les comandes en els centres de Geever situats en pàrquings estratègics de la ciutat, la qual cosa facilita l’arribada a determinats punts de venda complexos. D’aquesta manera, l’operador realitza l’última milla al matí en patinets o bicis elèctriques o bé es pot acudir a les seves taquilles o lockers a recollir els llibres.

El sistema logístic de la divisió en llengua espanyola de Penguin Random House es compon, avui dia, de cinc plataformes, amb una superfície conjunta de 30.000 metres quadrats, i situades en la seva major part a la província de Barcelona (dues a Pallejà i altres dues a Sabadell) i una a Canàries. Distribueix un volum aproximat de 25 milions de llibres anuals d’un catàleg pròxim a les 30.000 referències i també s’ocupa de les devolucions en cas de produir-se. En total, s’operen 111.000 paquets mensuals repartits a més de 4.500 punts de venda a Espanya.

El canal en línia representa el 26% de les seves vendes, ja siguin llibres electrònics (ebooks) i audiollibres com a enviament d’exemplars físics. La major part del ecommerce es vehicula a través de Amazon i Casa del Llibre, per la qual cosa “fem poc lliurament domiciliari”. Ara bé, el director de Logística de Penguin Random House Grupo Editorial ha assenyalat que “cada vegada realitzem més lliurament directe al consumidor final, encara que fem el possible per protegir la llibreria, que al final duu a terme una gran feina a l’hora de recomanar obres al lector”. En qualsevol cas, tot apunta, ha continuat el directiu, al fet que el ecommerce a client final, que va arrencar amb força en el primer confinament pel coronavirus al març de 2020 i ara representa poc volum, es reprengui amb força en un futur pròxim.

Els enviaments de llibres, fins i tot en la venda de fons, han reduït volum i augmentat freqüència

En l’actualitat, tot el transport és subcontractat amb serveis de lliurament de 24 i 48 hores, la qual cosa permet dos tancaments diaris, per a proveir a llibreries i plataformes de distribució que arriben a altres punts de venda. No obstant això, les operacions són encara d’una major complexitat. Tal com ha explicat Josep Maria Vilanova, es distingeixen dos fluxos (servei de novetats i venda de fons) amb les seves pròpies peculiaritats. Mentre que el servei de novetats està més encaminat cap a la petita paqueteria, no és el cas de la venda de fons, encara que en aquest cas els volums també han decrescut en els últims anys i s’operen més enviaments de menys producte. Sigui l’un o l’altre, ha afegit el director de Logística de de Penguin Random House Grupo Editorial , la pressió per a uns lliuraments més ràpids no ha fet més que incrementar-se amb el temps.