27 de octubre de 2021 | Actualizado 15:48
Visita del conseller d'Empresa i Coneixement de Catalunya, Ramon Tremosa, durant la seva visita al centre logístic de Taurus Group a Oliana (Lleida) | Generalitat de Catalunya

Taurus Group millora la seva logística per a augmentar les exportacions a Europa

El fabricant d'electrodomèstics incorporarà intel·ligència artificial i duplicarà el seu centre a Oliana (Lleida) abans que finalitzi l'any

La plataforma logística del fabricant d’electrodomèstics Taurus Group a Oliana (Alt Urgell, Lleida) duplicarà la seva capacitat abans d’acabar 2021. Les obres per a crear 15.000 metres quadrats addicionals als 20.000 actualment en operació ja han començat. L’ampliació, que permetrà aconseguir una capacitat per a 48.000 palets, persegueix secundar “la seva estratègia internacional i consolidar Oliana com hub logístic per a proveir al mercat europeu”, ha explicat la companyia després de la visita a les seves instal·lacions del conseller d’Economia i Coneixement de Catalunya, Ramon Tremosa.

L’augment de capacitat logística respon al seu desembarcament a Alemanya i, pròximament, a Polònia

Taurus Group ha avançat que aquesta actuació es complementarà amb “un sistema d’intel·ligència artificial d’autogestió, pel qual totes les referències estaran monitoritzades amb radiofreqüència i sistemes de control en línia que maximitzaran l’eficiència en tot el procés de la cadena de distribució”. En total, el fabricant d’electrodomèstics ha xifrat en quatre milions d’euros la inversió total prevista per a ampliar la capacitat operativa de la seva plataforma logística d’Oliana, des de la qual ja treballa amb prop de mil referències de les diferents marques amb les que és present en el mercat.

L’augment de capacitat i la incorporació de noves tecnologies per a millorar la seva logística formen part del pla de Taurus Group per a incrementar les seves operacions d’internacionalització. En l’actualitat, el 70% del seu volum de negoci procedeix de filials a l’exterior, tant de mercats emergents com Mèxic, l’Índia, Sud-àfrica, el Perú o el Marroc, com dels mercats europeus, on compta amb filials a França, Itàlia i Portugal. A aquestes, s’afegeix la recent obertura d’una filial a Alemanya i la previsió d’augmentar enguany la seva presència als països d’Europa de l’Est amb el seu desembarcament a Polònia.