17 de octubre de 2021 | Actualizado 10:31

BEST llança un servei de reconeixement físic de mercaderies en la seva terminal

Els clients estalviaran temps en evitar el desplaçament del seu personal fins a la terminal, a més d’evitar riscs per la pandèmia
BEST

La terminal de contenidors del port de Barcelona BEST (Hutchison Ports) oferirà als seus clients un nou servei de reconeixement físic de les mercaderies en les inspeccions que porta a terme dins de les seves instal·lacions. Es tracta d’una iniciativa de la companyia en el nou marc del Codi Duaner de la Unió Europea (CAU). “En tenir condició d’Operador Econòmic Autoritzat (OEA) i de representant duaner, estem capacitats per prestar aquest servei de manera eficient i segura”, han manifestat des de la terminal. “Per això, comptem amb personal qualificat i especialitzat que estarà present en les inspeccions fetes per la Duana”.

El servei permetrà als clients beneficiar-se “d’importants estalvis en recursos i temps”, segons han assegurat des de BEST, en no tenir que desplaçar el seu personal fins a la terminal. Així mateix, els permetrà guanyar en eficiència i agilitat, ja que possibilita obtenir informació en temps real sobre les inspeccions fetes. “Donada la situació actual del mercat per la pandèmia de la Covid-19, el fet d’oferir serveis de reconeixement físic de mercaderies es tradueix en major seguretat per a tots, en evitar desplaçaments i aglomeracions de persones en el lloc d’inspecció”, han recordat des de la filial de Hutchison Ports. D’aquest forma, es minimitza conseqüentment el risc de contagi, han afegit.

El nou servei permetrà, a la vegada, que no sigui necessari prendre mesures addicionals com cites prèvies per a l’assistència dels representats duaners a les inspeccions. En relació a això, la terminal del port de Barcelona es va acreditar com a OEA i magatzem de depòsit temporal (ADT) a mitjans del 2020. Des de llavors, la terminal del port de Barcelona ha adoptat un nou paper actiu en el control duaner, que, segons ha assegurat, redundarà en una major seguretat per a la comunitat logística i per als actors que participin en el comerç internacional.