27 de octubre de 2021 | Actualizado 19:14

Totes les alternatives a Nissan a Barcelona giren sobre el vehicle elèctric

Les empreses interessades disposen fins al 31 de març per a presentar les seves cartes d'intencions i projectes
Instal·lacions del fabricant d'automoció a la Zona Franca de Barcelona | Nissan

L’última reunió de la taula per a la reindustrialització de les plantes de Nissan a Barcelona ha confirmat que totes les alternatives al fabricant d’automoció giren sobre el vehicle elèctric. Per tant, les administracions implicades (Govern central i Generalitat de Catalunya) i la mateixa Nissan han insistit al final de la trobada celebrada ahir, 25 de gener, que una d’aquestes tres opcions prendrà el testimoni: plantes de producció de bateries per a vehicles elèctrics, assemblatge d’aquests vehicles o bé un hubde electromobilitat multiempresa.

Nissan, administracions i sindicats han consensuat també que la recepció de projectes i cartes d’intencions per part de les companyies interessades finalitzarà el pròxim 31 de març. A aquesta última reunió de la taula per a la reindustrialització de les plantes de Nissan, que aspira a mantenir els llocs de treball i el teixit industrial actual, s’ha incorporat la consultora KPMG com a assistent tècnic.

Les quatre organitzacions sindicals que participen en la taula (Sigen-Usoc, CCOO UGT, i CGT) han expressat la seva preocupació i disconformitat per el “lent” avanç del procés per a donar una alternativa a Nissan abans que expiri el termini acordat amb el qual el fabricant japonès deixi Barcelona a la fi d’enguany. Per això, han manifestat en la comissió de treball “la necessitat de dotar de major celeritat” al procés.