27 de octubre de 2021 | Actualizado 13:48

El port de Barcelona revisa les tarifes per a la recollida de residus Marpol V

Les tres empreses que ofereixen aquests serveis han reduït el 60% la seva activitat habitual degut a l’impacte de la pandèmia
Port de Barcelona

L’Autoritat Portuària de Barcelona ha revisat les seves tarifes per al servei de recollida de residus de vaixells catalogats com a Marpol V. Es tracta d’unes taxes que s’adapten a les previsions del tràfic i que no contemplaven la caiguda extraordinària de tràfics experimentada per la Covid-19. En concret, la recollida de residus en el port català s’ha reduït el 60% en el darrer exercici, principalment degut a les restriccions a la mobilitat de les persones, que han afectat particularment al sector dels creuers i ferries. En el port de Barcelona, el servei Marpol V és oferit per un total de tres empreses, amb l’objectiu d’eliminar la presència de residus del tipus domèstic en el mar per part dels vaixells.

En la reunió del consell d’administració celebrada pel port de Barcelona avui, 27 de gener, també s’ha aprovat el trasllat provisional a una nau de la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL) del seu fons documental i patrimonial. El trasllat es justifica pel pròxim inici de les obres de remodelació de l’edifici ASTA, una ubicació que fins ara albergava gran part d’aquestes col·leccions històriques. Així mateix, el departament de Patrimoni Cultural també traslladarà allà les seves col·leccions, en una nau on es facilitarà l’elaboració i actualització dels inventaris.

En relació a això, des del port han assegurat que les noves instal·lacions “permetran seguir gestionant amb normalitat les consultes i sol·licituds que atenem regularment” i que “garantiran la correcta preservació dels documents històrics i els béns patrimonials”. El fons compta avui en dia amb més de 45.000 obres que daten des de mitjans del segle XIX fins a l’actualitat. També en la primera reunió del consell d’administració de l’Autoritat Portuària de Barcelona del 2021 s’ha aprovat de forma definitiva el seu IV Pla Estratègic.