27 de octubre de 2021 | Actualizado 15:48

FGC estudia connectar-se amb el sud i centre de la Península en futurs desenvolupaments

Ricard Font ha reiterat la seva voluntat de connectar-se en velocitat alta amb el sud de França en el marc de l’estratègia 2030 de la companyia
FGC

El president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Ricard Font, ha expressat l’interès de la companyia per enllaçar amb altres territoris: “Amb la liberalització ferroviària, el nostre gran objectiu és connectar l’àmbit d’Occitània amb les quatre capitals catalanes i en futurs desenvolupaments cap al sud i centre de la Península”, ha concretat. Amb motiu d’una jornada organitzada per Railgrup, l’operador ferroviari públic ha reiterat la seva voluntat d’enllaçar en alta velocitat Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona amb el sud de França, amb l’objectiu de prestar un millor servei als usuaris tant en el transport de viatgers com en el de mercaderies. Aquestes propostes s’emmarquen en la seva estratègia 10/30 amb l’horitzó temporal del 2030.

Pel que fa al transport de mercaderies i la logística, FGC ha destacat que “no es pot obviar el seu paper en la competitivitat del territori”. Per això, l’operador ha defensat que “s’ha de promoure aquest segment de mercat ferroviari i participar, amb l’ambició d’aconseguir una logística competitiva i sostenible”. Per altra banda, en la seva estratègia també contempla explorar la possibilitat d’implantar, amb la resta d’entitats de la Generalitat de Catalunya, instal·lacions de servei a les empreses ferroviàries. Això inclou, entre altres, tallers, depòsits o bases de manteniment, un aspecte “essencial per a la liberalització efectiva del sector”.

“La gran inversió de la pròxima dècada estarà orientada a millorar els serveis de la línia Llobregat-Anoia”
Ricard Font President de FGC

Ricard Font també ha recordat durant la seva intervenció en la jornada que “l’estratègia 10/30 de FGC ens permet planificar bé els propers anys per afrontar tres canvis: l’emergència climàtica i la contaminació, la digitalització i la globalització”. No obstant això, ha remarcat que “aquest any 2020 s’ha afegit un altre repte: la pandèmia i els seus efectes”.

Pel que fa a la sostenibilitat, per lluitar contra el canvi climàtic i la contaminació atmosfèrica, l’aposta de la companyia passarà per millorar i augmentar l’oferta de transport públic sostenible. “Avui oferim 120 milions de viatges i volem arribar als 250 en cinc anys”, ha detallat el president de la companyia. Ricard Font també ha recordat que “la gran inversió de la pròxima dècada estarà orientada a millorar els serveis de la línia Llobregat-Anoia”, un esforç econòmic que en l’última dècada es va centrar particularment en el Vallès.