26 de octubre de 2021 | Actualizado 17:19

La terminal de Granollers ofereix gestió duanera per a contenidors extracomunitaris

La instal·lació operada per Transfesa Logistics i Slisa ha rebut l'autorització per a operar com a Magatzem de Dipòsit Temporal (ADT)
Google Maps

La terminal intermodal de Granollers (Barcelona) ha posat en marxa aquesta setmana un servei de gestió duanera per a contenidors extracomunitaris. Després de rebre l’autorització administrativa per a disposar de Magatzem de Dipòsit Temporal (ADT) en les seves instal·lacions, la terminal podrà rebre i dipositar productes i mercaderies importades de fora de la Unió Europea (UE) que estiguin a l’espera de rebre destí duaner. Una de les cobertures que s’espera que sigui clau en aquesta etapa serà la dels trens de mercaderies amb origen i destinació Regne Unit després de l’entrada en vigor del Brexit, han explicat fonts de Transfesa Logistics, una de les companyies que opera la instal·lació.

Segons ha confirmat l’operador ferroviari, el Magatzem de Dipòsit Temporal (ADT) reforça “el paper de la terminal i enforteix el pes del ferrocarril de mercaderies en les operacions comercials amb el mercat exterior”. Adif va adjudicar en 2019 la gestió de serveis i comercialització de la terminal de mercaderies de Granollers a la UTE formada per Transfesa i Slisa (Suardiaz), el contracte de la qual té una vigència inicial de sis anys, amb possibilitat de pròrroga.

La terminal disposa d’una superfície de 15.500 metres quadrats per a ús logístic i cinc vies on es realitzen les operacions de càrrega i descàrrega d’unitats de transport intermodal (utis). A més, compta amb un magatzem de 100 metres quadrats i un edifici de xarxa contra incendis.