26 de mayo de 2022 | Actualizado 0:01

Grimaldi aspira a recuperar aquest any volums de càrrega precrisi amb Espanya

El nou vaixell de càrrega rodada ‘Eco Barcelona’ de la companyia italiana ha fet avui la seva escala inaugural a la capital catalana
Acte inaugural de l’ ‘Eco Barcelona’ amb Mario Massarotti (esquerra) i Mercè Conesa (centre) | M.V.

La naviliera italiana Grimaldi preveu recuperar aquest any els nivells de càrrega precrisi en els seus connexions amb Espanya. “Som optimistes, hem posat els vaixells més eficients”, ha valorat el conseller delegat de Grimaldi a Espanya, Mario Massarotti. “Encara hi ha molta mercaderia que va per carretera amb un sistema més contaminat i, per això, volem fer una crida per a què els clients i carregadors impulsin una logística que passi per la utilització de vaixells sostenibles”.

La companyia marítima ha tancat el 2020 amb una caiguda de volums de mercaderia en línia amb el sector. “No ha anat tan malament, hem experimentat una reducció pel que fa a l’any anterior d’entre el 10% i el 15% en mercaderies”, ha detallat Massarotti. Així mateix, ha avançat que “observem ara una certa recuperació del tràfic de càrrega”, tot i que el servei de passatgers segueix sota mínims per les restriccions a la mobilitat per contenir el coronavirus.

“Hem experimentat una reducció respecte a l’any anterior d’entre el 10% i el 15%”
Mario Massarotti Conseller delegat de Grimaldi a Espanya

PRIMERA ESCALA DE L’ ‘ECO BARCELONA’
Per altra banda, el nou vaixell ‘Eco Barcelona’ de Grimaldi ha fet escala avui, cinc de febrer, per primer cop en el port de Barcelona. Es tracta d’un model híbrid de la classe Green 5th Generation equipat mb 14 blocs de 50 bateries de liti i 600 metres quadrats de plaques solars en la seva coberta. Es tracta de la segona unitat del total de 12 naus d’aquest segment que la naviliera estrenarà en la seva flota. El vaixell té una capacitat per acollir uns 500 camions, el doble que la classe anterior de vaixells Ro-Ro utilitzats per Grimaldi.

“Acomplim amb el nostre compromís amb Barcelona per desenvolupar una logística sostenible entre Itàlia i Espanya”, ha comentat Massarotti. “Aquest vaixell, juntament amb els que vindran, són un model únic amb un sistema de bateries que li permet ser d’emissions zero en port”. En concret, l’ ‘Eco Barcelona’ operarà entre Espanya i Itàlia amb escala regular en els ports de Barcelona, València, Livorno i Savona.

El vaixell disposa de 238 metres de llarg i 34 d’ample, amb un tonatge brut de 67.311 tones i una velocitat de creuer de 20,8 nusos. Per la seva part, la presidenta del port de Barcelona, Mercè Conesa, ha afirmat que “la posada en servei d’aquestes noves naus, que doblen la capacitat de les anteriors, millora el servei als nostres clients i suposa una aposta decidida per oferir serveis logístics sostenibles i competitius”. En relació a això, ha conclòs que “apostem per la fiscalitat verda per incentivar l’ús de les energies netes en col·laboració amb les empreses”.