26 de mayo de 2022 | Actualizado 13:01

La Taula del Sector Logístic de Barcelona crea grups de treball per transformar l’última milla

La iniciativa de col·laboració público-privada va néixer el 2016 per canalitzar els problemes del sector i consensuar actuacions
Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de Barcelona

Els 40 participants de la Taula del Sector Logístic de Barcelona centraran la nova etapa d’aquesta iniciativa en crear grups de treball específics per impulsar les accions plantejades en la seva darrera sessió plenària. Hi ha dos tipus de convocats en aquestes reunions: els membres de la taula i els convidats. En aquest sentit, cada grup de treball comptarà amb un agent impulsor i tots els membres i convidats que estiguin interessats. “Es consolidaran les línies de treball iniciades en el primer període d’existència de la taula i es potenciarà aquest òrgan, que serveixi de palanca fonamental del model de governança de la logística urbana i el transport de mercaderies”, han detallat des de l’Autoritat de Transport Metropolità (ATM) de Barcelona.

Passador

Les actuacions que impulsa la taula es troben recollides, en la seva majoria, en els elements de planificació de l’àmbit territorial català. D’aquest forma, per avançar en elles, es proposa “l’establiment d’un agent impulsor actiu i un clima de confiança amb els diversos sectors implicats en la mobilitat de mercaderies i vehicles industrials i comercials”, segons han explicat des de la conselleria de Territori i Sostenibilitat. No obstant això, també poden formar part els sectors vinculats a la indústria i a les activitats professionals i comercials amb els ajuntaments. Posteriorment, a cada sessió plenària s’explicaran les accions, tenint en compte la seva viabilitat, execució i si calen noves accions relacionades amb la temàtica concreta analitzada.

La Taula del Sector Logístic va néixer el 2016 de la necessitat de canalitzar les problemàtiques del sector logístic i consensuar actuacions establint sinèrgies, fet que va fer necessària la consolidació d’un marc estable en forma de taula permanent. Segons els impulsors, “aquest taula permet a la vegada dinamitzar el suport, la col·laboració i la participació en les propostes de gestió del transport de mercaderies”. Compta com a objectius principals consensuar les actuacions en matèria de transport i distribució de mercaderies i obtenir una informació suficient del transport de mercaderies que permeti establir estratègies que la facin més eficient i sostenible.