9 de marzo de 2021 | Actualizado 11:25
Isidre Gavín (dreta) durant la recent visita a les obres en Logis Empordà | Cimalsa

Logis Empordà finalitzarà al juliol les obres per a multiplicar el seu espai logístic

Les actuacions permetran una inversió privada de 185 milions d'euros i la generació de 1.900 llocs de treball

Les actuacions de la fase dos de Logis Empordà finalitzaran previsiblement el mes de juliol. Les obres inclouen la totalitat de serveis viaris del sector i permetran posar en el mercat més de 328.000 metres quadrats addicionals de sòl logístic, obrint la porta a la implantació d’entre 12 i 15 noves empreses. Segons els càlculs de Cimalsa, aquestes companyies invertiran més de 185 milions d’euros i generaran uns 1.900 llocs de treball.

“El que ara és probablement l’obra d’urbanització més important de Catalunya, aviat donarà pas a inversions empresarials estratègiques”, ha detallat el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, amb motiu d’una recent visita realitzada a les obres. Des de la conselleria de Territori i Sostenibilitat també han recordat que el projecte inclou mesures com el trasplantament de les olivars existents, la plantació de més de 600 espècies autòctones d’arbres en les zones verdes o la incorporació d’elements de preservació del medi natural.

“Logis Empordà aviat donarà pas a inversions empresarials estratègiques”
Isidre Gavín Secretari d'Infraestructures i Mobilitat de Catalunya

En la primera fase d’urbanització de Logis Empordà, que es va dur a terme entre 2003 i 2006, l’empresa pública Cimalsa va habilitar un total de 21 hectàrees. Actualment, hi ha quatre empreses instal·lades, amb una inversió privada realitzada de quatre milions d’euros i la creació de 35 llocs de treball. Aquestes empreses ocupen el 13,8% de la fase 1, mentre que hi ha quatre parcel·les venudes pendents d’edificar, algunes de les quals “ho faran de manera imminent” segons la Generalitat. Per part seva, la fase també consta d’una altra parcel·la de 50.000 metres quadrats propietat de l’Ajuntament del Far d’Empordà, de manera que la resta d’espai es troba disponible.

En referència a la Terminal Ferroviària de Vilamalla, actualment es desenvolupa el projecte de connexió i implantació del doble ample amb la col·laboració de Territori i Sostenibilitat i Adif. No obstant això, abans de la tramitació i execució del projecte les organitzacions implicades (Adif, ministerio de Transportes, Territori i Sostenibilitat i la societat gestora de la terminal) hauran de signar un conveni que, segons la Generalitat, es troba “en una fase molt avançada de negociació”. Així mateix, de manera provisional, s’utilitza la zona pavimentada de la terminal com a aparcament privat de camions, una activitat que “es cancel·larà de manera immediata en el moment en el qual la terminal disposi de connexió d’ample UIC”.