9 de mayo de 2021 | Actualizado 8:59

CBRE prova una plataforma de delivery per a centres comercials

La consultora començarà les proves d'aquest sistema a Barcelona per a posteriorment traslladar-lo a la resta d'Espanya i a Portugal
CBRE

La consultora CBRE ha posat en marxa una plataforma de delivery per a centres comercials. La iniciativa, batejada com Mall&Go, consisteix en un marketplace integrat amb un proveïdor logístic d’última milla. Aquest sistema permetria als usuaris realitzar compres a través de la pàgina web i de l’aplicació mòbil en els diferents establiments i rebre la comanda en un únic lliurament.

La directora de Operating Management and Retail i Logistics Intelligence de CBRE, María Miranda, ha explicat que, per a l’empresa, “és una prioritat estratègica liderar la digitalització del sector”. A partir d’ara, “en pocs clics, els nostres clients veuran millorada la seva experiència de compra”, ha vaticinat. Miranda ha afegit que “la clau està en la omnicanalitat; a aportar un model que respongui al conjunt de les necessitats tant de consumidors com de retailers connectant-los en un entorn 100% ‘phygital’”.

La previsió és que aquesta plataforma s’implanti primer en el centre comercial Diagonal Mar de Barcelona, propietat d’un fons gestionat per DWS, centrant-se en un inici en els serveis de restauració, “sector especialment afectat per la pandèmia”, com ha recordat CBRE. Posteriorment, oferiria un catàleg de productes més ampli.

La intenció de la consultora és estendre-ho a tots els centres comercials que gestiona, és a dir, més de 40 centres repartits entre Espanya i Portugal. CBRE planteja fins i tot, més endavant, portar-ho a la regió EMEA. Alguns dels espais que a Espanya podrien veure implementat aquest sistema són el parc comercial el Rajar de València, el centre Puerto Venecia de Zaragoza, el centre comercial dels Alcores de Sevilla o el situat en Castellana 200 de Madrid.