1 de marzo de 2021 | Actualizado 7:49

La línia de Suardiaz entre Barcelona i Tànger mou mil semiremolcs en tres mesos

L'ocupació mitjana s'ha situat al voltant del 50% i ha mogut principalment productes refrigerats i automobilístics
Grupo Suardiaz

El servei regular Ro-Ro de la naviliera Suardiaz entre Barcelona i Tànger (el Marroc) ha superat els 1.000 semiremolcs transportats des que es va posar en marxa al novembre de 2020. Fins a 30 clients diferents han utilitzat la ruta operada per la companyia marítima espanyola, que ha aconseguit que els seus vaixells parteixin amb al voltant del 50% d’ocupació mitjana durant aquests tres primers mesos de funcionament.

Els productes majoritaris transportats han estat refrigerats, seguits dels automobilístics. Tanquen la llista els del sector tèxtil, a causa de la caiguda del sector pel tancament de les botigues a Europa, han enumerat des de la naviliera.

La companyia obre la porta a augmentar freqüències si es produeixen pics de demanda

Amb un temps de trànsit estimat de 35 hores en el trajecte de Barcelona a Tànger i una hora més en el viatge de retorn, fonts de Suardiaz descarten de moment augmentar la freqüència. En tot cas, podrien contemplar-ho “en moments puntuals on es produeixin pics de càrrega que no poguessin cobrir-se amb la capacitat actual”.

Segons la companyia, aquesta línia de transport de càrrega rodada ha descongestionat les carreteres en oferir una alternativa a rutes ja existents, a més de contribuir a l’objectiu de descarbonització i reducció d’emissions de la Comissió Europea en el Pacte Verd Europeu (European Green Deal). La companyia enllaça Barcelona i Tànger dues vegades per setmana amb un vaixell amb capacitat de fins a 200 semiremolcs per trajecte destinada a tota mena de càrrega rodada no acompanyada. Referent a això, Suardiaz ha destacat que, com a servei 100% de mercaderies, “no es veuria afectat per les demandes de passatge”.