24 de octubre de 2021 | Actualizado 8:02

El fons Puertos 4.0 admet els sis projectes presentats pel port de Tarragona

Una de les seves iniciatives s’engloba en la categoria d’idea, mentre la resta ho ha fet en fase precomercial, degut al seu grau de maduresa
Autoritat Portuària de Tarragona

El fons d’innovació oberta Puertos 4.0 ha seleccionat els sis projectes presentats per l’Autoritat Portuària de Tarragona. Un total de 313 solucions tecnològiques han estat admeses en la primera convocatòria del programa, de les 520 presentades. Puertos 4.0 busca finançar la innovació del sistema portuari espanyol, amb un pressupost de 12 milions d’euros.

Passador

En el cas del port de Tarragona, un dels projectes ha estat admès com a idea i, la resta, en fase precomercial, en tenir en compta el seu grau de maduresa. “Les candidatures haurien de donar resposta als reptes plantejats, després d’un procés d’anàlisi amb els principals actors del sector logístic, en el qual es van detectar les àrees de millora i el potencial d’innovació en l’àmbit de la digitalització, seguretat, protecció mediambiental, eficiència i descarbonització”, han recordat des del port tarragoní.