18 de abril de 2021 | Actualizado 9:43

Grimaldi amplia la seva concessió en el port de Barcelona i incorpora dos nous espais

L’autoritat portuària també ha atorgat a Baleària una concessió per instal·lar una estació marítima temporal en el moll Adossat
Terminal de Grimaldi en el port de Barcelona | Port de Barcelona

L’Autoritat Portuària de Barcelona ha ampliant la concessió de Grimaldi Terminal Barcelona amb dos nous terrenys ubicats en el moll de Contradic. Els espais, que sumen 27.522 metres quadrats, s’ubiquen al costat de les seves actuals instal·lacions en el moll Costa i permetran al grup marítim italià disposar d’un total de 64.221 metres quadrats de superfície. “Aquests nous espais milloraran l’operativa de la terminal, dedicada al transport de passatgers, vehicles, camions i remolcs, a més de facilitar el creixement dels tràfics existents”, han detallat des del port. Així mateix, el seu consell d’administració també ha prorrogat la seva concessió, que era de 15 anys, durant sis anys més.

Grimaldi invertirà quatre milions d’euros en les obres necessàries en el moll de Contradic. Per altra banda, l’ampliació de la concessió inclou el compromís de Grimaldi Terminal Barcelona de fer una inversió continuada en la seva maquinària, amb la renovació de deu de les unitats tractores cada cinc anys.

La concessió de Grimaldi inclou el compromís de renovar deu unitats cada cinc anys

En el darrer consell d’administració, el port català també ha atorgat a la naviliera Baleària una concessió de vuit anys per instal·lar una estació marítima temporal per a passatgers. En concret, es destinarà al passatge que embarca amb vehicle particular en el moll Adossat, amb l’objectiu de millorar els serveis que la naviliera ofereix entre Barcelona i les Illes Balears. L’estació comptarà amb 453 metres quadrats i un aparcament de 2.687 metres quadrats. “Es preveu que la concessió sigui temporal, fins que Baleària pugui disposar d’una nova estació marítima al sud del moll Adossat i prèvia tramitació pertinent, per poder operar la totalitat dels seus vaixells que escalen a Barcelona”, han detallat des del port.

L’autoritat portuària també ha aprovat una política de compliment legal (Compliance) per establir mecanismes de prevenció i control sobre els processos interns de presa de decisions, en línia amb la seva voluntat d’incrementar la transparència. “En el marc en el qual es desenvoluparan diferents mecanismes per assegurar i garantir que seguim un estricte compliment de les normes i de la legalitat”, ha explicat. Així mateix, inclou dos documents annexes sobre política anticorrupció i reglament de funcionament de l’òrgan de control per a la prevenció de riscos. Finalment, el port de Barcelona ha aprovat un manual de prevenció de riscos penals.