21 de junio de 2024 | Actualizado 13:19

El BWAW arrenca la seva primera jornada amb 2.000 assistents a la plataforma online

L’esdeveniment en streaming s’estendrà fins al proper 5 de març i reunirà 50 speakers de diferents perfils
Primera jornada del BWAW | Zona Franca de Barcelona

La Barcelona Woman Acceleration Week (BWAW) ha inaugurat avui, tres de març, la seva primera jornada virutal per accelerar, dinamitzar i assolir la igualtat de gènere en el sector empresarial i industrial. La plataforma en streming ha permès posar en contacte els prop de 2.000 assistents inscrits. L’esdeveniment, que durarà fins al 5 de març, reunirà a 50 speakers de diferents perfils. “El BWAW neix amb l’objectiu d’avançar en la igualtat de gènere d’una forma innovadora, superant el moment de la reflexió per endinsar-nos en proposar solucions”, ha valorat el delegat especial de l’Estat en el Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Pere Navarro. “Estem en plena quarta revolució industrial i no podem perdre el tren en la igualtat”.

“El BWAW neix amb l’objectiu d’avançar en la igualtat de gènere d’una forma innovadora”
Pere Navarro Delegat especial de l’Estat a la Zona Franca de Barcelona

La delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, ha manifestat en l’acte inaugural que el BWAW “permetrà posar en valor un treball que les dones portem fent durant molt de temps” i que “les dones tenim unes habilitats de lideratge que ens caracteritzen, degut als obstacles que hem hagut de superar per arribar fins a aquí”. En la mateixa línia, la gerent municipal de l’Ajuntament de Barcelona, Sara Berbel, ha recordat que “el FMI ha calculat que necessitaríem 200 anys per arribar a la igualtat de gènere si avancem al ritme actual”, de forma que “hem de ser contundents, actius i propositius en les mesures a implementar, entre elles l’atracció i retenció de talent femení”.

Per la seva part, el president de la Cámara de Comercio de España, José Luis Bonet, ha destacat que “incrementar la presència i el protagonisme de la dona en l’activitat empresarial és un dels principals objectius de la Fundación Incyde de les Cámaras de Comercio”. Així mateix, en una de les conferències, la presidenta de Red Eléctrica, Beatriz Corredor, ha insistit en què “les organitzacions han de tenir un ADN igualitari i incorporar-lo en la seva estratègia” i que “la discriminació positiva en la contractació i la promoció de dones és útil i necessària”. Pere Navarro ha conclòs que “en aquest context canviant, necessitem més que mai una visió de món i un lideratge també amb accent femení, perquè les companyies amb més dones en els seus quadres directius guanyen en resiliència i rendibilitat”.