21 de abril de 2021 | Actualizado 18:02

La Generalitat aposta pel tren com a palanca per al progrés logístic de Catalunya

L’Estratègia Logística per a la Internacionalització de l’Economia Catalana comptarà amb els membres de la taula estratègica del Corredor Mediterrani
Isidre Gavín durant la seva intervenció en l’acte celebrat en la terminal d’ICL en el port de Barcelona | Territori i Sostenibilitat

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Isidre Gavín, ha destacat la importància de l’Estratègia Logística per a la Internacionalització de l’Economia Catalana, elaborada per Cimalsa, per al futur desenvolupament del territori i la necessitat de donar protagonisme al ferrocarril. “És un document molt ambiciós que respon a una idea: la logística és una activitat estratègica per a Catalunya i la seva economia”. En un acte organitzat en les instal·lacions d’ICL en el port de Barcelona, el secretari d’Infraestructures ha assegurat que “a partir d’ara s’obre una agenda de treball compartida: a més de les 200 persones i entitats que hem elaborat l’estratègica, se li sumaran els grups de treball i els membres de la taula estratègica del Corredor Mediterrani”.

“Exportem molts productes en camió i, tard o d’hora, la UE ho penalitzarà”
Ramon Tremosa Conseller d’Empresa i Coneixement de Catalunya

També des del punt de vista mediambiental, el conseller d’Empresa i Coneixement de Catalunya, Ramon Tremosa, ha recordat que “exportem molts productes en camió i, més tard o d’hora, la Unió Europa ho penalitzarà amb impostos mediambientals” i que “es necessitarà passar tant tràfic com puguem del camió al tren”. En relació amb això, Gavín ha recalcat que “si el port de Barcelona ja comptés amb els accessos, tindria molta més potència en aquests moments”. D’aquesta forma, ha subratllat la necessitat “d’una logística eficient i efectiva” per a l’alt nivell d’activitat industrial i d’exportació de Catalunya. Així mateix, pel que fa al Corredor Mediterrani, ha admès que “va madurant, tot i que avança amb molta lentitud”. A més, ha destacat que “juntament als fons Next Generation, l’estratègia ha de ser el camí per al creixement sostingut d’una economia competitiva”.

“Juntament al Next Generation, l’estratègia logística ha de ser el camí per al creixement de l’economia”
Isidre Gavín Secretari d’Infraestructures i Mobilitat

Per altra banda, el secretari d’Infraestructures ha llistat alguns dels reptes que afronta en l’actualitat la logística catalana: competir en una economia global “que canvia constantment les seves condicions”, l’impuls a la digitalització per respondre a la gestió de la complexitat, la necessitat de promoure la col·laboració público-privada o el repte de la sostenibilitat. Finalment, Gavín també ha aprofitat l’ocasió per rendir homenatge al sector logístic i recalcar el seu paper com a actiu social: “En un moment tant difícil i en una situació tan greu, la logística ha estat al peu del canó”. Una opinió compartida pel conseller Tremosa, el qual ha afegit que “és l’amic invisible que no ha fallat en aquests mesos de pandèmia”.