19 de abril de 2021 | Actualizado 6:02

Euroenergo aconsegueix la plena ocupació dels seus dipòsits en el port de Tarragona

La terminal d'emmagatzematge de productes petrolífers està pendent d'obtenir els permisos mediambientals per a ampliar les seves capacitats
Euroenergo

La terminal de Euroenergo en el port de Tarragona ha registrat la plena ocupació en les seves instal·lacions durant 2020. Amb una capacitat de 331.000 metres cúbics distribuïts en 18 dipòsits, el seu parc d’emmagatzematge per a productes petrolífers i biocarburants ha superat les xifres de 2019, quan va aconseguir una ocupació del 90%.

“Som l’empresa del nostre sector que més espai té en la concessió de l’ampliació del moll de la Química”, ha detallat en un comunicat, amb 8,1 hectàrees de les 18 hectàrees amb les quals compta aquest ampliació. En relació a això, la companyia està pendent d’obtenir els permisos mediambientals per a iniciar les seves obres d’ampliació en diverses fases.

En concret, Euroenergo disposa de tres atracs: dos d’ells amb una eslora de 250 metres i calat de 15,1 metres, habilitat per a vaixells de fins a 140.000 tones; i un tercer amb 200 metres d’eslora i calat d’11 metres per a vaixells de fins a 45.000 tones. Aquests tres atracs estan connectats per canonada entre ells, així com amb la terminal d’emmagatzematge, la qual cosa “permet donar una major versatilitat i capacitat per a operacions simultànies, inclòs el servei de ‘berth to berth’”, han detallat. “Aportem les últimes tecnologies disponibles en el sector amb l’objectiu d’estar al servei dels nostres clients, garantint una prestació personalitzada i independent, amb un compromís de millora contínua de la qualitat, la seguretat i el respecte al medi ambient en les nostres activitats”.