18 de abril de 2021 | Actualizado 9:43

APM Terminals Barcelona arrencarà a l’estiu un test per a reduir els accidents amb 5G

Les grues, vehicles i persones de la terminal es connectaran a la xarxa 5G per a minimitzar el risc potencial de col·lisió
APM Terminals Barcelona

El projecte pilot per a la reducció d’accidents en les instal·lacions de APM Terminals Barcelona enlairarà aquest pròxim estiu. “La proba de concepte del projecte pilot s’iniciarà aproximadament entre el juny i el juliol”, han especificat els seus impulsors. La iniciativa 5G Barcelona, en la qual també participen Telefónica i Mobile World Capital Barcelona, cerca millorar la seguretat en els ports mitjançant l’ús de xarxes 5G per a connectar grues, vehicles i persones. Amb l’objectiu de minimitzar el risc potencial de col·lisions, es fusionaran diferents tecnologies de comunicació i localització, així com s’implementaran algorismes avançats. “Projectes com aquest formen part de la nostra manera de treballar, de la cerca d’innovació i de la millora contínua, així com que les operacions en la nostra terminal siguin cada vegada més segures, sostenibles i competitives”, ha assenyalat el director general de APM Terminals Spanish Gateways, Carlos Arias.

El projecte comptarà amb dues fases de desenvolupament: el disseny i desenvolupament d’enginyeria del projecte pilot; i la proba de concepte en les instal·lacions portuàries. Així mateix, en funció dels resultats obtinguts, es replicarà i implementarà el sistema en altres ports, aeroports i recintes industrials amb un trànsit d’elements semblant. “L’objectiu és reduir la sinistralitat entre els treballadors, vehicles i mercaderies”, ha destacat, al seu torn, la gerent d’Innovació de Telefónica, Mercedes Fernández. En la mateixa línia, el conseller delegat de 5G Barcelona, Eduard Martín, ha assenyalat que “tenim el propòsit compartit que aquest projecte pilot transcendeixi i pugui fer-se extensible a altres ports per a millorar la prevenció d’accidents laborals”.

El sistema es replicarà i implementarà en altres entorns en funció dels resultats obtinguts

COM FUNCIONA EL PROJECTE?
La prova pilot està basada en la tecnologia de vehicle connectat C-V2X i la baixa latència de les comunicacions 5G i Edge Computing. “A través d’un sistema d’alarmes, s’avisarà tant als conductors de les grues com als camions i al personal de carrer sobre una potencial col·lisió contra elements fixos i mòbils, a més d’enviar una notificació instantània a un centre de control en cas de col·lisió”, han detallat des del Mobile World Capital Barcelona.

El desenvolupament del projecte implica el desplegament de la cobertura 5G de Telefónica en la terminal de APM; la dotació de connectivitat 5G a les grues straddle carrier, que ha comptat amb la col·laboració de Ficosa; i l’ús de telèfons intel·ligents 5G per part dels camioners i personal de la terminal. A més, els elements fixos com els fanals se senyalitzaran també amb comunicació C-V2X, en una tecnologia que comportarà la instal·lació d’un sistema d’avís acústic en la terminal.

La dotació de connectivitat 5G a les grues straddle carrier ha comptat amb la col·laboració de Ficosa

La informació que enviïn els diferents elements arribarà a una aplicació amb intel·ligència de coordinar aquesta conducció cooperativa entre els diferents actors (C-ITS), que a més oferirà un dashboard a APMTerminals perquè visualitzi en un mapa les posicions de cada actor a nivell de centímetre. Aquest sistema intel·ligent de transport cooperatiu es trobarà allotjat en el node de Edge Computing del servei Virtual Data Centerde Telefónica a Barcelona.

PROVA PILOT AMB DRONS AQUÀTICS EN EL PORT DE BARCELONA
D’altra banda, el port de Barcelona realitzarà demà, 9 de març, una prova pilot d’un dron aquàtic. Es tracta d’un vehicle de l’empresa GPASeabots, del grup GPAInnova, per a fer tasques d’hidrografia, analítiques d’aigua, inspeccions, recerca i salvament, vigilància i neteja.