21 de abril de 2021 | Actualizado 11:38

Jungheinrich automatitza el transport de palets de Codorníu amb un sistema sense conductor

Nou AGV mouran mercaderies entre els més de 6.000 llocs d’emmagatzematge de l’empresa catalana de cava i vi
Jungheinrich

L’empresa productora de vins i caves Codorníu ha encarregat a la proveïdora intralogística Jungheinrich l’automatització del seu transport de palets en les seves instal·lacions de Sant Sadurní d’Anoia (Barcelona). Jungheinrich aportarà nou vehicles de guiat automàtic (AGV) de la gama ERC 213a que incorporaran tecnologia de navegació i seguretat d’última generació. Aquests equips, segons la intralogística, garanteixen un transport fluït de mercaderies entre prestatgeries individuals i magatzems per a Codorniu, que posseeix més de 6.000 ubicacions d’emmagatzematge. Els AGV també permeten que els palets s’apilin i desapilin de forma endreçada.

El seu disseny permet emprar els vehicles en passadissos estrets i aixecar càrregues de fins a 1.300 kg fins a una altura de 3.800 metres. El seu motor d’elevació controlat elèctricament permet que les elevacions i descensos siguin “suaus i silenciosos” i, en no comptar amb conductor, “els vehicles estan dirigits per un software de control”, ha explicat Jungheinrich. La navegació es fa mitjanant tecnologia làser, fet pel qual s’instal·larà reflectors al llarg dels treballadors a l’hora de conviure amb aquest tipus de vehicle i de la seva reparació o manipulació, els AGV estan equipats amb escàners de seguretat personal que detecten els moviments i obstacles al seu voltant i els permet detenir-se si és necessari.

A més, els vehicles estan equipats amb funcions de càrrega automàtica i amb ions de liti que garantitzen altes taxes de manipulació i màxima disponibilitat. La solució d’automatització que ofereix Jungheinrich funciona com a un sistema connectat que s’integra en el sistema de gestió de magatzems (SGA) de Codorníu a través d’una interfície logística.