22 de abril de 2021 | Actualizado 10:20

El port de Tarragona, Repsol i Vila-seca impulsen un macroprojecte de recuperació

Cal·lípolis Next Generation promou un pol de motor econòmic industrial, logístic-intermodal, turístic i paisatgístic a Tarragona
ZAL del port de Tarragona | Port de Tarragona

L’Autoritat Portuària de Tarragona, Repsol i l’Ajuntament de Vila-seca s’han aliat per impulsar el macroprojecte Cal·lípolis Next Generation, l’objectiu del qual és contribuir a la recuperació econòmica i social de El Camp de Tarragona. “És líder, innovador i transversal, amb una clara aposta per l’economia verda, pel turisme sostenible i per la recuperació paisatgística d’espais naturals”, ha destacat el president de l’Autoritat Portuària de Tarragona, Josep Maria Cruset. Amb un valor de 259,5 milions d’euros, la iniciativa es divideix en 11 projectes per convertir l’espai a cavall de La Pineda i el propi port en un nou motor econòmic, industrial, logístic, intermodal, turístic i paisatgístic.

“Cadascuna de les seves fites ajudarà al desenvolupament socioeconòmic sostenible del sud de Catalunya, a la consolidació i impuls empresarial del territori, a la recuperació del sector turístic de Vila-seca i la Costa Daurada, i a la restauració i conservació dels espais naturals”, ha afegit Cruset. En concret, la iniciativa es desenvoluparà amb cinc socis més: la Universitat Rovira i Virgili; l’Instituto de Hidráulica Ambiental de la Universidad de Cantabria; les pimes tecnològiques Prodevelop i Portel Logístic Technologies; i l’associació empresarial Apport.

La Universtiat Rovira i Virgili, la Universidad de Cantabria, Prodevelop, Portel i Apport col·laboren en la iniciativa

En relació amb això, els impulsors de la iniciativa van presentar la seva proposta en forma de manifestació d’interès el darrer 20 de gener per a què sigui inclosa en el Programa de Impulso de Proyectos Tractores de Competitividad y Sostenibilidad Industrial del ministerio de Industria, Comercio y Turismo. Així mateix, el projecte s’integra dins de l’estratègia de mapeig de les possibles candidatures que es presentaran a la UE per aconseguir una aportació de 142.000 milions d’euros del fons Next Generation per a tot l’Estat.

Passador

FITES DE CAL·LÍPOLIS NEXT GENERATION
Un dels eixos principals del projecte és el desenvolupament de noves infraestructures, l’impuls a l’activitat portuària i a la generació d’empreses i ocupació. Per part del port de Tarragona, inclou el desenvolupament de la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL), el creixement dels tràfics de mercaderies amb la construcció del nou contradic Els Prats o l’impuls de la intermodalitat amb el desenvolupament de la connectivitat de la ZAL. Específicament, es tracta del desenvolupament de la connectivitat de la ZAL amb la terminal intermodal de La Boella, que està prevista per a una capacitat de vuit trens diaris, corresponents a 16 moviments diaris. Entre el 65% i el 75% del tràfic es farà amb el centre i el nord d’Europa, mentre que entre el 25% i el 35% aniria a destinacions de la Península Ibèrica, entre ells Portugal.

Per altra banda, Cruset ha destacat la “solidesa de la proposta”, ja que en la majoria dels casos “es tracta de projectes tècnicament i administrativament molt avançats, amb dotació pressupostària, amb un alt grau de viabilitat i que es podran executar dins del període marcat per la UE, entre el 2021 i el 2024”. Així mateix, el president ha destacat l’exportabilitat del projecte a altres espais portuaris o de costa. Per altra banda, també es preveu un nou front marítim, la recuperació del paisatge i l’aposta pel turisme sostenible, per exemple, amb la recuperació ambiental de la Xarxa Natura 2000, la recuperació ambiental del passeig marítim de La Pineda, la regeneració del ecosistema marí o la integració del nou contradic de Els Prats amb el seu entorn.

“Es tracta de projectes molt avançats i amb dotació pressupostària”
Josep Maria Cruset President del port de Tarragona

Pel que fa al complex industrial de Repsol a Tarragona, s’encarregarà de la modernització de la logística d’hidrocarburs i la reducció del risc d’emergències ambientals mitjançant dos projectes. El primer, amb un pressupost de 19,8 milions d’euros, constarà de la transformació del front 80-S en el pantalà amb l’eliminació de l’actual monoboia, fet que permetrà l’atracada d’embarcacions de fins a 140.000 tones de pes mort. A més, el segon projecte es basa en la construcció de dos dipòsits que milloraran l’operativa del conjunt de la instal·lació, amb un pressupost de 21 milions.

Finalment, altres aspectes passen pel desenvolupament d’un tracking digital de camions dins del recinte portuari, que Prodevelop crearà amb una inversió de 550.000 euros. Així mateix, aquesta iniciativa es vincularà amb el sistema d’entregues d’agroalimentaris (SEA) del recinte portuari. Per la seva banda, Portel Logístic Technologies revisarà i millorarà el procés de gestió d’accessos per vincular-lo als nous negocis i tecnologia segons les normes actuals. A més, també busca millorar el procés de registre de transportista en el sistema i l’explotació de la informació generada per l’autoritat portuària. El projecte d’innovació i digitalització per a una major eficiència i sostenibilitat compta amb un pressupost de 2,75 milions d’euros.