14 de abril de 2021 | Actualizado 15:10

BEST llença una app per optimitzar el seguiment de les mercaderies

Es tracta d’un nou canal que la terminal ha posat a disposició dels usuaris i que compta amb diverses funcionalitats
Hutchison Ports

La terminal de Hutchison Ports en el port de Barcelona, BEST, ha llençat l’aplicació mòbil Ubi per “digitalitzar i tornar més sostenible la cadena logística”, segons ha explicat en un comunicat. Es tracta d’un nou canal que la companyia ha posat a disposició dels usuaris i que compta amb diverses funcionalitats, com el seguiment als vaixells, trens, contenidors i camions que fan operacions en les seves instal·lacions. D’aquesta forma, la terminal semiautomàtica busca aportar transparència d’informació i agilitat en la presa de decisions per afavorir la reducció dels temps operatius de la cadena logística.

Es tracta d’una aplicació desenvolupada pel grup i adaptada a cada terminal que s’actualitza amb les novetats o incidències que es donen dins de la mateixa. Amb ella es digitalitza el procés de portes de camió, “permetent seguir les operacions sense papers i evitant el contacte físic en temps de pandèmia”, ha destacat. En concret, el conductor pot visualitzar el número d’identificació personal abans d’entrar en la terminal per saber quan recollir o entregar el seu contingut, així com per rebre en el seu mòbil els tickets de portes. En aquest sentit, l’app també avisa sobre els canvis en l’estat dels vaixells, trens i contenidors que l’usuari hagi decidit seguir.

“Ubi deu el seu nom al terme llatí ‘ubique’, que significa ‘ubic’, és a dir, que està a tot arreu en tot moment”, han destacat des de Hutchison Ports BEST. L’aplicació, que és gratuïta i es troba disponible a l’App Store i Google Play, està dirigida a tot els usuaris de la terminal, tant a navilieres com a operadors ferroviaris, transitaris, empreses transportistes, importadors, exportadors o el propi conductor del camió. D’aquest forma, se suma a altres projectes recentment anunciants per la terminal com el seu nou servei de reconeixement físic de les mercaderies.