14 de abril de 2021 | Actualizado 15:06

Cimalsa torna a licitar la instal·lació d’una planta fotovoltaica en Logis Montblanc

Territori i Sostenibilitat llogarà a llarg termini 30 hectàrees per al projecte situat a la Conca de Barberà (Tarragona)
Superficie sobre la que se ubicará Logis Montblanc | Cimalsa

L’empresa pública Cimalsa licitarà el lloguer a llarg termini de 30 hectàrees al costat del futur Logis Montblanc, situat a la Conca de Barberà (Tarragona), per a la instal·lació d’una planta d’energia fotovoltaica. Es tracta d’un concurs que ja va publicar el mes de setembre passat, però la companyia dependent de Territori i Sostenibilitat va decidir no adjudicar la concurrència d’ofertes “per diversos canvis de directrius i motius sobrevinguts”. Per això, de manera imminent licitarà un nou plec amb les condicions actualitzades de l’adjudicació. “El parc solar, vinculat al Logis, contribuirà a la creació d’una infraestructura amb un balanç energètic positiu, que produeixi més energia de la que es consumeix i amb una forta reducció de la petjada de carboni, al costat d’altres mesures previstes”, ha destacat.

La iniciativa permetrà a Cimalsa aplicar la seva agenda d’acció climàtica i s’emmarca en el seu pla estratègic

El sòl on es preveu situar la planta fotovoltaica se situa al costat de la sortida de Montblanc de l’AP-2, entre la línia de l’AVE i l’autopista, en el nord del sector logístic Logis Montblanc, que actualment es troba en fase de desenvolupament i comercialització. El Logis comptarà amb una superfície total de 89 hectàrees amb connexió ferroviària i posarà en el mercat 356.000 metres quadrats de sòl logístic. Així mateix, el seu projecte urbanístic preveu urbanitzar parcel·les de més de 100.000 metres quadrats amb els estàndards que requereix el sector logístic.

Amb la licitació, Cimalsa valorarà els projectes promoguts per les comunitats energètiques segons les directives europees, així com afavorirà que els inversors siguin empreses del teixit industrial català, segons ha destacat. Es tracta d’una iniciativa que l’ajudarà a consolidar l’aplicació de la seva agenda d’acció climàtica i que també s’emmarca en el seu pla estratègic. De manera conjunta, ambdues impulsen una agenda ambiental que inclou instal·lacions d’autoconsum fotovoltaiques en CIM El Camp (Tarragona), CIM La Selva (Girona) i l’aparcament de vehicles pesants de Castellar del Vallès (Barcelona).