14 de abril de 2021 | Actualizado 15:10

El port de Barcelona incorpora les bones pràctiques logístiques d’Aecoc a la marca de qualitat

Les empreses que renovin la certificació de l’Efficiency Network en les seves auditories incorporaran a partir d’ara aquestes recomanacions
Port de Barcelona

Les empreses portuàries de Barcelona que renovin la certificació de qualitat de l’Efficiency Network incorporaran a partir d’ara en les seves auditories l’avaluació de bones pràctiques que s’inclou en les recomanacions de l’Associació de Fabricants i Distribuidors (Aecoc) per a l’àmbit logístic. Tot i que és d’aplicació voluntària, els responsables de la marca de qualitat de l’Auditoria Portuària de Barcelona han considerat “molt interessant” col·laborar i incorporar les recomanacions aplicables en l’entorn portuari en l’avaluació de les certificacions d’Efficiency Network, segons han explicat, especialment en els aspectes relacionats amb la planificació, entrega i recepció de la mercaderia en contenidor.

Multitransports, Cotraport i Transportes Oscar ja han renovat la seva certificació amb aquest compliment inclòs

En conseqüència, el nou model d’auditoria ja incorpora aquestes bones pràctiques en l’informe d’indicadors que s’entrega periòdicament a les empreses. D’aquesta forma, les empreses certificades per la marca de qualitat del port de Barcelona que superin el 80% de consecució de bones pràctiques logístiques d’Aecoc veuran reflectit també aquesta fita en el seu certificat Efficiency Network. La seva incorporació “permet fer un pas més per a l’avaluació i la millora de les empreses i les cadenes logístiques que operen en el port i és un reconeixement a la feina feta de forma individual i col·lectiva”, han destacat des del port de Barcelona.

Les tres primeres empreses que han renovat en 2021 la seva certificació amb aquest compliment inclòs han estat Multitransports Logistics, Cotraport i Transportes Oscar. Pel que fa a això, en els darrers mesos tres noves empreses han obtingut el certificat d’Efficiency Network i, actualment, la marca de qualitat compta amb 93 organitzacions certificades. Per la seva banda, en el comitè de logísitica i transport d’Aecoc estan presents de les empreses carregadores i distribuïdores de l’estat espanyol, que han elaborat les guies de bones pràctiques amb una sèrie de recomanacions sobre la logística i distribució.