18 de abril de 2021 | Actualizado 9:43

Avança la construcció del primer vaixell de subministrament de GNL construït a Espanya

El vaixell, que serà operat per Knutsen OAS Shipping AS i noliejat per Shell Espanya, utilitzarà la terminal de GNL d’Enagás a Barcelona
Port de Barcelona

Els treballs del primer vaixell de subministrament de gas natural licuat (GNL) construït a Espanya progressen amb la instal·lació de la seva quilla. El vaixell, que serà operat per Knutsen OAS Shipping AS i noliejat per Shell Espanya, utilitzarà la terminal de GNL d’Enegás a Barcelona per a la càrrega i subministrament a embarcacions que atraquen o facin escala en el port català. En relació amb això, Shell planteja duplicar la seva infraestructura actual d’aprovisionament de GNL en les principals rutes comercials internacionals en els propers anys i aquest nou vaixell jugarà un paper destacat en la seva estratègia en el Mediterrani.

El projecte compta amb nou milions d’euros de fons europeus CEF per a la seva execució i forma part de l’estratègia LNGhive2 de Puertos del Estado per desenvolupar el mercat de GNL com a combustible marítim. La construcció del vaixell es porta a terme en les drassanes d’Armon, a Gijón. Disposarà d’una capacitat de 5.000 metres cúbics de GNL, així com una eslora de 92,75 metres, mànega de 16,9 metres i calat de 4,25 metres.

Aquest projecte compta amb nou milions de fons CEF i forma part de l’estratègia LNGhive2

En un comunicat conjunt, els impulsors del projecte han destacat que el GNL és “l’única alternativa real per avançar cap a la descarbonització del transport marítim” i que, pel que fa als combustibles tradicionals, redueix la totalitat d’emissions d’òxid de sofre, entre el 80% i el 90% les d’òxid de nitrogen i entre el 20% i el 30% les de CO2. “A més, amb la seva utilització com a combustible marítim a Espanya s’evitarà l’emissió d’entre dos i quatre milions de tones de CO2 fins al 2030”, han recalcat. Les operacions de bunkering a Espanya s’han pràcticament quadruplicat el 2020 en comparació al 2019, amb un total de 741 i 199 respectivament. En aquest sentit, el nou vaixell s’unirà a les 15 barcasses que ja subministren GNL en el món, sis de les quals operen a Espanya.