18 de abril de 2021 | Actualizado 9:43

El port de Tarragona centra els seus esforços en el creixement de la mercaderia general

L’autoritat portuària treballa en diversos projectes per augmentar el seu atractiu i créixer en àmbits com el contenidor i el tràfic Ro-Ro
El president del port de Tarragona, Josep Maria Cruset, durant la presentació de resultats del 2020 | M.V.

L’estratègia de l’Autoritat Portuària de Tarragona se centrarà en créixer en mercaderia general de cara als propers anys. Amb motiu de la presentació anual dels seus resultats, el president de l’Autoritat Portuària de Tarragona, Josep Maria Cruset, ha reconegut que “els contenidors són la nostra assignatura pendent i on hem de dedicar esforços”. Així mateix, també ha obert la porta a captar més tràfic Ro-Ro com el de la línia de càrrega rodada amb Turquia. Per aconseguir-ho, el port de Tarragona accelerarà diversos projectes que li permetran consolidar la seva posició en el Mediterrani. “2021 és un any de concrecions de molts projectes que passaran del paper a la realitat”, ha corroborat Cruset.

Passador

La càrrega general és un segment diversificat que es posiciona com el tercer tràfic per volum en les seves instal·lacions, per darrera dels granels líquids i sòlids, respectivament. Per propulsar els seus volums, l’autoritat portuària aspira en dos anys a posar en funcionament la seva Zona d’Activitats Logístiques (ZAL), l’arrancada de l’operativa de la Terminal Intermodal de Guadalajara i de la Terminal Intermodal La Boella, tot això coincidint amb l’entrada en servei del Corredor Mediterrani. En aquest sentit, Cruset ha confirmat pel que fa a la ZAL que “ja rebem visites, algunes d’elles d’enorme interès per al port de Tarragona”. En el costat mar, finalitzarà aquest mateix any les obres del moll de Balears, que permetrà tant el seu ús en l’àmbit creuerístic com de mercaderies; i s’avançarà en el projecte del futur contradic Els Prats, que comptarà amb capacitat per albergar càrrega general.

EL PORT ASPIRA A RECUPERAR ELS SEUS VOLUMS PREPANDÈMIA EL 2022
Pel que fa al balanç de l’exercici del 2020, des del port de Tarragona han recordat que els contratemps han anat més enllà de l’impacte de la pandèmia. L’autoritat portuària també es va veure obligada a parar la seva activitat durant pràcticament una setmana pels estralls del temporal Glòria, fet al qual se li van sumar altres circumstàncies imprevistes i sobrevingudes com l’accident de IQOXE o la parada tècnica d’un mes de Respol. Tot això ha provocat una reducció del 19,3% en els seus tràfics, fins arribar als 16,8 milions de tones. En aquest sentit, Cruset ha destacat que el declivi “ha acabat sent substancialment inferior del que prevèiem a meitats d’any”, quan la conjuntura economico-sanitària va portar al port a preveure una reducció del 30% dels tràfics anuals.

El tràfic estrella del port, els granels líquids, ha experimentat una incidència menor a la global, de l’ordre del 13,6%, afectat sobre tot pel cru de petroli, que ha registrat la seva menor xifra en anys després d’un 2019 rècord. Per la seva part, els granels sòlids han experimentat una caiguda interanual del 33,3%, especialment per dos factors: la caiguda interanual de cereals, després de la collita excepcional del 2019; i la disminució del 64,9% del tràfic de carbó i coc. En aquest últim punt, l’autoritat portuària ha remarcat que aquesta reducció forma part de l’estratègia energètica europea per contribuir a la reducció d’emissions de CO2. A més, tot i la pandèmia, alguns tràfics com el de fruites han augmentat les seves xifres interanuals.

La càrrega general ha presentat unes xifres més positives “gràcies a una major diversificació de les mercaderies”, segons ha defensat. Tot i els importants descensos en l’àmbit dels vehicles, es tracta del segment que ha mostrat més estabilitat en el període. A la vegada, pel qual que fa a la càrrega conteneritzada, les instal·lacions portuàries de Tarragona han canalitzat 43 milions de teus el 2020, una tendència a la baixa observable des del 2014 i que l’autoritat portuària s’ha proposat revertir. Cruset ha anunciat, així mateix, que el port recuperarà els seus volums prepandèmia el 2022. “És evident que hi ha una recuperació del múscul d’activitat portuària”, ha afegit, en referència als volums d’aquest exercici. En concret, fins al febrer els tràfics han augmentat el 13,2% internaual, tot i tratar-se dels únics mesos del 2020 que no es van veure substancialment afectats per la pandèmia.

UN EXERCICI AMB 740.000 EUROS DE BENEFICIS
El port també ha compartit els seus resultats econòmics de l’any 2020. Amb un benefici final de 740.000 euros, en comparació als 7,4 milions del 2019, els comptes del port s’han vist especialment afectats pel descens dels ingressos, que s’han situat en una xifra comparable a fa cinc o sis anys amb 49,9 milions d’euros. “Els resultats encara s’aproparien més si tenim en compte en el còmput final els 1,6 milions d’euros de bonificacions efectuades a les empreses portuàries per pal·liar els efectes de la pandèmia, ja que s’arribaria als 51 milions”, han destacat des del port. Al sumar aquests 1,6 milions d’euros a la bonificacions recurrents en la taxa de mercaderies i vaixells, així com a les mediambientals, el port ha bonificat per valor de 3,8 milions d’euros el 2020. Per la seva part, el Ebitda ha estat similar al de l’exercici anterior i l’endeutament ha disminuït en el darrer exercici.