21 de abril de 2021 | Actualizado 16:45
Ajuntament de Barcelona

Els transportistes amenacen amb mobilitzar-se per la zona de baixes emissions a Barcelona

El proper 1 d’abril s’acabarà la moratòria per a vehicles de menys de 3,5 tones en la zona de baixes emissions de la ciutat

El sector del transport de mercaderies a Barcelona ha convocat amb caràcter d’urgència una taula de negociació amb les administracions implicades en la implantació de la Zona de Baixes Emissions (ZBE) a la capital catalana. El proper 1 d’abril està previst l’entrada en vigor de la següent fase, de maner que finalitzarà la moratòria per als vehicles de menys de 3,5 tones de massa màxima; una mesura que el dia 1 de juliol s’estendrà als de més de 3,5 tones. Les associacions AGTC, ASTAC Condal, Transcalit i el Gremi del Transport i Maquinària de la Construcció de Catalunya han expressat la seva oposició a l’entrada en vigor de les restriccions i han amenaçat amb mobilitzacions, en un manifest que han signat més de 2.000 professionals.

“El transport de mercaderies per carretera ha demostrat durant la pandèmia la seva vocació de servei al conjunt de la societat”, han defensat en un comunicat les associacions sectorials. “No obstant això, l’impacte de la crisi econòmica s’està sentint d’una manera cruel i intensa entre els transportistes autònoms i les pimes de transport”. Per això, han reclamat a l’Ajuntament de Barcelona, a l’Autoritat Metropolitana de Barcelona (AMB) i a la Generalitat de Catalunya negociar a fi de “fixar les condicions i reivindicacions per a la reconversió del sector i l’ampliació de la moratòria”. De no aconseguir-se, els transportistes i pimes han anunciat que “estarem obligats a mobilitzar-nos i manifestar-nos en defensa dels llocs de treball i del manteniment econòmic de milers de famílies”.

El sector del transport critica que no hi ha alternatives reals per als vehicles de més de 3,5 tones

Les associacions han recalcat que “les administracions públiques tenen l’obligació de garantir i promoure les condicions per a l’adequada pràctica del transport de mercaderies”. Per això, han criticat que la regulació i implantació de la ZBE “no ha anat acompanyada de les modificacions normatives i ajudes a les quals l’Administració s’havia compromès”. En aquest sentit, han sol·licitat un marc legislatiu i mesures adaptades a la situació de Covid-19, així com ajudes directes per portar a terme la reconversió del sector “de la manera més ràpida i eficient possible”. També han criticat que, en l’actualitat, “no existeixen opcions reals ni alternatives possibles per al canvi de vehicles industrials”, ja que “el progrés tècnic no ha arribat als combustibles que poden utilitzar els vehicles del sector de més de 3,5 tones de massa màxima”.

La crisi sanitària i econòmica del Covid-19 “ha impossibilitat que els autònoms i pimes del transport hagin adaptat les seves flotes de vehicles als requisits establerts en l’ordenança”, fet que, segons han valorat els transportistes, posa en perill la distribució de béns i “milers de llocs de treball”. Per això, han proposat ser part activa en la lluita contra el canvi climàtic “de forma realista i sense que es produeixin perjudicis irreparables al sector”. Entre altres, han exigit que els vehicles adscrits professionalment a l’activitat i els que requereixen d’una autorització de transport queden exempt de les restriccions de circulació “mentre les administracions no faciliten els mitjans per a la seva adequada reconversió”, amb especial atenció als transportistes autònoms majors de 60 anys.