19 de abril de 2021 | Actualizado 6:02

La línia Ro-Ro entre Tarragona i Turquia compleix un mes de creixements en ambdós sentits

Els impulsors d’aquest servei de càrrega rodada entre Tarragona i Izmir preveuen assolir les 2.000 utis mensuals en els propers mesos
Autoritat Portuària de Tarragona

La connexió per a càrrega rodada entre el port de Tarragona i Izmir (Turquia) a aconseguit en el seu primer mes d’operacions arribar a un tràfic de 1.213 unitats de transport intermodals (utis). “Les xifres s’han incrementat a mesura que han avançat les setmanes i les escales entre els dos ports”, han corroborat des de l’Autoritat Portuària de Tarragona. Des del primer viatge fins a l’últim realitzat, les importacions han augmentat el 43% i les exportacions, el 248%, segons han explicat des del port català.

La línia de short sea shipping per a tràfic Ro-Ro operada per Ekol Logistics i en la qual hi participen la terminal d’Euroports, la naviliera DFDS i grup Arola, disposa d’una capacitat setmanal de transport de 210 utis. Durant el primer mes de funcionament, “el volum més gran de moviments han estat a les importacions”, que han sumat 728 utis. Per la seva banda, han continuat des de l’autoritat portuària, les exportacions han suposat un total de 485 utis en aquest període.

“La tendència d’aquest nou servei, des de la seva posada en funcionament, és clarament a l’alça”, han insistit des del port de Tarragona. De fet, “s’espera arribar a les 2.000 utis mensuals” en els propers mesos. Des de l’autoritat portuària també han recordat que aquesta línia Tarragona-Izmir és la connexió més ràpida entre un port peninsular i Turquia, amb un temps de trànsit inferior als tres dies. “L’operativa s’inicia amb la sortida del vaixell des de Turquia els diumenges i la seva arribada a Tarragona dos dies i mig després, dimarts per la nit, possibilitant que els camions arribin a les instal·lacions logístiques en l’interior de la Península el dimecres a primera hora, i al a inversa, carregant en qualsevol punt de l’Estat fins al dimecres per la tarda i entregant a qualsevol punt de Turquia el dilluns”, ha explicat l’autoritat portuària.