21 de abril de 2021 | Actualizado 13:10

El macroprojecte de Tarragona pels fons europeus rep el suport de les administracions

Generalitat de Catalunya i Govern central fan costat a Cal·lípolis Next Generation en el marc d’un esdeveniment per promocionar la iniciativa
D’esquerra a dreta: Damià Calvet, Teresa Cunillera i Ramon Tremosa | Autoritat Portuària de Tarragona

El macroprojecte Cal·lípolis Next Generation ha aconseguit el suport de les administracions públiques catalanes i estatals en el marc d’un esdeveniment en el qual s’han detallat les fites de la iniciativa. Impulsat pel port de Tarragona, Repsol i l’Ajuntament de Vila-seca, “hi ha una preparació darrera que li dona solvència”, tal i com ha assenyalat la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera. De fet, ha destacat que compleix amb els pilars bàsics dels fons Next Generation, com la digitalització i la sostenibilitat, tot i que ha puntualitzat que encara s’ha d’avançar en l’àmbit de la bretxa de gènere. “És un projecte molt engrescador i que compta amb unes dinàmiques i conseqüències que segurament avui no som capaços de sospitar”, ha manifestat.

“És engrescador i compta amb conseqüències que avui no som capaços de sospitar”
Teresa Cunillera Delegada del Gobierno a Catalunya

El conseller de Territori i Sostenibilitat de Catalunya, Damià Calvet, ha incidit especialment en la palanca sostenible del Cal·lípolis Next Generation, amb la seva voluntat de renaturalitzar el litoral tarragoní. Així mateix, ha incidit en la necessitat de centrar la reactivació econòmica dels propers anys en l’agenda verd: “Ens ha de permetre desenvolupar territoris més preparats per a les futures emergències que sorgiran”. Com a exemple de planificació urbanística sostenible, el conseller també ha destacat la ZAL de Tarrgona, un projecte “de llarg recorregut que ha tingut en tots els seus conceptes la sostenibilitat com a factor clau per a la seva aprovació”.

Per la seva banda, el conseller d’Empresa i Coneixement de Catalunya, Ramon Tremosa, ha recordat que “avui en dia sense logística no hi ha indústria, i la indústria és el sector que més resisteix a totes les crisis, el que més productivitat genera”. En relació amb això, Cunillera ha conclòs que “tenim la tendència de parlar sempre d’infraestructures, però la gran infraestructura sempre genera un àmbit de necessitat, de complementarietats, que és el que permet la cohesió territorial”.

“La ZAL de Tarragona ha tingut en tots els seus conceptes la sostenibilitat com a factor clau”
Damià Calvet Conseller de Territori i Sostenibilitat de Catalunya

UNA INICITIVA PER POSICIONAR A TARRAGONA AL CAPDAVANT D’EUROPA
El president de l’Autoritat Portuària de Tarragona, Josep Maria Cruset, també ha participat en l’acte i ha detallat que “la major part de les fites del projecte compta amb els tràmits urbanístics finalitzats i amb projectes redactats”. Per això, ha recalcat que “tan bon punt com disposin de fons europeus, es podran portar a la pràctica en pocs mesos”. Per la seva banda, el president de Repsol, Antonio Brufau, ha destacat el paper de Tarragona com “el complex petroquímic més important del sud d’Europa” i la seva voluntat de què es consolidi com el principal a l’àmbit europeu.

En concret, Brufau ha destacat quatre pilars a tenir en compte per al futur del sector petroquímic: la necessitat d’aconseguir una major eficiència energètica; l’economia circular; l’ús de l’hidrogen en l’àmbit industrial i de la mobilitat; i la captura del CO2 per integrar-lo novament com a matèria prima en el procés industrial. A més, ha destacat que els fons europeus permetrien avançar en àmbits com la construcció d’una planta per a biocomubstibles avançats, amb una inversió pròxima als 600 milions d’euros, o la producció de biogàs amb residus sòlids. “Si Europa entengués que són projectes de futur, en quatre o cinc anys podríem estar invertint de l’ordre de 1.400 milions d’euros a Tarragona”, ha assegurat.