22 de abril de 2021 | Actualizado 16:26

El tràfic portuari de Tarragona creix a doble dígit al febrer

Les instal·lacions portuàries de Tarragona han canalitzat el 13% més de mercaderia, fins als 2,4 milions de tones
Port de Tarragona

El port de Tarragona ha experimentat un augment de tràfics del 13% al febrer en termes interanuals, amb 2,4 milions de tones. En comparar-ho amb les estadístiques dels darrers anys, aquesta xifra es posiciona a un nivell superior al registrat el 2017 i similar al del 2018. En aquest sentit, els sòlids a granel són els que més han contribuït als resultats, per davant de la càrrega general i dels líquids. Per la seva part, en l’acumulat dels dos primers mesos de l’any, s’ha registrat un augment del 4,3%, fins arribar als 4,9 milions de tones. “El tràfic del mes de febrer del 2021 és un dels més destacats de la sèrie dels darreres dotze mesos”, ha assegurat l’Autoritat Portuària de Tarragona. “La tendència a la recuperació iniciada el passat mes d’agost es mostra estable, amb xifres similars en aquest inici d’any”.

La tendència a la recuperació iniciada pel port el darrer mes d’agost es mostra estable

En l’àmbit dels sòlids a granel, el carbó i el coc de petroli han liderat els fluxos del segment, seguit pels agroalimentaris. Per la seva part, la càrrega general ha millorat el 10,2% en termes interanuals, amb un augment de contenidors del 16,9% respecte al mes de desembre del 2020 i amb uns volums similars als de novembre; metre que la càrrega general no conteneritzada ha vist augmentar les seves xifres el 8,2%. Pel que fa als líquids a granel, els que més volums han mogut en febrer en termes absoluts, han canalitzat el 1,5 milions de tones, amb un augment del cru de petroli del 23,9%.

L’autoritat portuària ha destacat el rendiment assolit en el segment de productes energètics, amb 1,6 milions de tones; així com dels siderometal·lúrgics, que han liderat l’increment percentual del tràfic amb un augment del 75%. En concret, els productes siderúrgics han augmentat el 102% i la resta de metal·lúrgics han arribat a un creixement puntual del 300%. Finalment, els productes químics han experimentat una variació positiva del 37% en termes interanuals.

CONSTRUCCIÓ DE LA BIGA CANTIL DEL MOLL DE BALERS
Per altra banda, el port ha començat l instal·lació de la biga cantell del moll de Balears. Es tracta d’una biga de formigó armat de 5,4 metres d’ample i 1,7 metres de gruix on s’allotjaran els bol·lards de 200 tones que permetran l’amarrada de creuers. En ella, també s’instal·laran defenses i altres elements auxiliars de molls, com escales per a boters i per al rescat de persones a l’aigua. Els seus objectius són servir de tancament a les explanades per aconseguir la correcta alineació del moll i permetre l’ancoratge de defenses, entre d’altes. El moll de Balears estarà operatiu el proper mes de juny.