21 de abril de 2021 | Actualizado 15:22

El port de Barcelona obre la porta a replicar amb el Japó la seva aliança estratègica amb Busan

"Pot ser una fórmula de relació bilateral a través d'infraestructures que reforci el comerç internacional", ha assenyalat Conesa
Autoritat Portuària de Barcelona

La presidenta de l’Autoritat Portuària de Barcelona, Mercè Conesa, ha obert la porta a replicar al Japó una experiència similar a l’anunciada amb el port coreà de Busan, en el marc d’unes jornades organitzades pel Cercle Empresarial Japó-Espanya. “Podria ser interessant replicar-la en algun port japonès”, ha assegurat, “Pot ser una fórmula de relació bilateral a través d’infraestructures que reforci el comerç internacional”, ha afegit. En concret, una de les opcions que valora l’autoritat portuària és el port de Kobe, una ciutat germanada amb Barcelona. Segons ha explicat la presidenta, el port de Barcelona ha debatut aquesta possibilitat durant la visita que recentment va realitzar el cònsol general del Japó a Barcelona, Yasushi Sato, a les instal·lacions portuàries.

Per part seva, Sato ha destacat la importància de mantenir un espai indopacífic lliure i obert i de millorar la connectivitat del Japó amb països com Espanya. “És estratègic tenir rutes marítimes consolidades”, ha coincidit Conesa. En el cas de Barcelona, el 74% de les importacions en 2020 s’han originat a Àsia, mentre que les exportacions han representat el 48,5% del total. En referència al hub logístic que el port coreà de Busan establirà a Barcelona, Conesa ho ha definit com un “shuttle directe” per a accedir a un mercat europeu amb accés potencial a 400 milions de consumidors. Així mateix, ha recordat que “anem alineats amb les estratègies dels governs català i espanyol, perquè entenem que industrialment som molt compatibles”. De la mateixa manera, ha definit Japó com un mercat “madur i amb intercanvis sòlids”.

“Japó és un dels mercats que ha anat ‘in crescendo’ i ens interessa especialment”
Mercè Conesa Presidenta de l'Autoritat Portuària de Barcelona

En referència a les mercaderies, el port català ha canalitzat en l’últim exercici 25.149 teus amb el Japó, especialment gràcies a l’exportació de carn porcina, així com productes químics en menor mesura. “Per a nosaltres, és un dels mercats que ha anat ‘in crescendo’ i ens interessa especialment”, ha destacat la presidenta. No obstant això, el principal intercanvi comercial es dóna en l’àmbit dels automòbils i els seus components, perquè el Japó es posiciona com el principal mercat. En 2020, el port català ha importat 26.000 vehicles amb origen nipó.

Conesa ha valorat que el Japó és un mercat madur en el qual “els fluxos han estat estables fins i tot durant la pandèmia”. Els intercanvis que s’han vist afavorits després de la missió empresarial que el port de Barcelona va realitzar al Japó fa dos anys, quan va subscriure memoràndums d’entesa amb els ports de Tòquio i Yokohama. Així mateix, també ha repercutit positivament el tractat de lliure comerç entre el Japó i la Unió Europea, encara que tal com Sato ha assenyalat, “cal esperar una mica més al mitjà i llarg termini” per a analitzar més en profunditat els seus efectes.