19 de abril de 2021 | Actualizado 6:02

Els aeroports d’Alguaire i La Seu augmenten les seves operacions fins a febrer

Les operacions registrades el mes de febrer per l'Aeroport de Lleida-Alguaire el situen com el setè de l'Estat espanyol
Aeroport de Lleida-Alguaire | E.M.

Les dues principals instal·lacions aeroportuàries de Lleida, Alguaire i Andorra-La Seu d’Urgell, han incrementat les seves operacions durant els dos primers mesos de l’exercici. Segons la conselleria de Territori i Sostenibilitat, gestora de totes dues infraestructures a través de Aeroports de la Generalitat, l‘Aeroport de Lleida-Alguaire ha sumat 4.445 operacions fins a febrer, el 47,2% més que en el mateix període de l’any anterior. Per part seva, Andorra-La Seu ha registrat en aquest mateix període 1.094 operacions, el 8,4% més.

Només el mes de febrer, Lleida-Alguaire ha realitzat un total de 3.054 operacions, “la qual cosa suposa un creixement del 40,2% respecte al mateix mes de l’any anterior, situant-se com el setè aeroport de l’Estat espanyol amb més operacions”, han assenyalat des de Territori i Sostenibilitat. Quant a Andorra-La Seu, les operacions del mes de febrer van arribar a les 759, el 40,3% més. “Aquestes dades situen a aquest aeroport per sobre del de A Coruña o La Palma el mes de febrer”, situant-se en el lloc 22 en relació als aeroports de l’Estat, segons la Generalitat de Catalunya. La conselleria de Territori i Sostenibilitat ha manifestat que “el nombre creixent d’operacions als dos aeroports és senyal del bon moment d’aquestes infraestructures en un entorn difícil per al món aeronàutic, ja que aquest creixement és, en relació l’any anterior, previ a la situació de la pandèmia del Covid-19”.

Lleida-Alguaire acaba d’ampliar amb cinc hectàrees l’espai per al manteniment d’avions

Des del punt de vista de la seva activitat industrial, l’Aeroport de Lleida-Alguaire acaba d’inaugurar una nova plataforma de cinc hectàrees que està començant rebre aeronaus comercials per al seu manteniment. La setmana passada van arribar dues aeronaus més de dues companyies diferents, Oman Air i KLM. A més, està previst que durant el mes d’abril comenci l’Escola de mecànics aeronàutics (EFAV), que complementarà l’activitat de formació. També BAA Training continua incrementant la seva activitat amb la incorporació d’un grup de més de 20 alumnes de Turkish Airlines que se sumen a la plantilla d’alumnes ja existents, han corroborat des de la Generalitat. Quant als vols comercials d’Alguaire, “Air Nostrum consolida l’activitat tot l’any els divendres i els diumenges”. Addicionalment, ha continuat l’Executiu català, “segueix l’activitat charter i de aerotaxis a l’aeroport”.

En el cas del creixement d’Andorra-La Seu, s’ha fonamentat en “la utilització de l’aeroport per part de companyies d’aviació executiva”. En aquest sentit, el Govern ha destacat que “líders del mercat corporatiu com NetJets o Jet Fly complementen l’oferta de les companyies basades a l’aeroport, com TSA”. A aquests actors se sumen “empreses com Helitrans i PFC” que realitzen activitats aèries i de formació.