22 de abril de 2021 | Actualizado 10:20

El mercat immologístic català creix a ritme prepandèmia en el primer trimestre

Les majors operacions del període s’han produït a Girona i Tarragona, amb un projecte de 140.000 metres quadrats en el primer cas
Freepik

La consultora immologística Savills Aguirre Newman ha corroborat que el mercat logístic català ha recuperat el ritme de contractació previ a la pandèmia. El sector ha tancat el primer trimestre de l’any amb un volum d’absorció de 246.098 metres quadrats, xifra que suposa una millora del 126,4% interanual. “Catalunya constitueix un mercat prioritari com a destinació d’inversió dels grans fons internacionals, així com dels promotors especialitzats en la logística del sòl”, ha recordat la directora del departament d’Industrial i Logístic de la consultora, Gloria Valverde. “No obstant això, l’interès es veu limitat per la manca de producte tant de nau construïda com de sòl per promoure, fet que està portant els inversors a adoptar solucions creatives per invertir segons les característiques d’aquest mercat”.

246.098 metres quadrats

El sector ha tancat el primer trimestre de l’any amb un volum d’absorció de 246.098 metres quadrats

Cal destacar, tot i això, que entre el gener i el març s’han formalitzat 14 contractes de lloguer, envers els 20 del mateix període del 2020. Per altra banda, l’auge de les vendes online ha propiciat que el segment de l’ecommerce es mantingui com a un dels més dinàmics en la demanda d’espai, amb l’augment de transaccions vinculades a les comandes i distribució d’última milla. Principalment, aquest tipus de transaccions s’han portat a terme en la primera corona i centre, unes àrees que registren una taxa de disponibilitat mínima del 0,8% en la primera corona i de l’1,2% en la zona centre.

La consultoria immologística també ha destacat l’impuls que experimenta la contractació en àrees de la segona i tercera corona, “tant per la superfície disponible com per la qualitat dels projectes i preu”. Per exemple, les majors operacions del període s’han produït a Girona i Tarragona, amb un projecte de 140.000 metres quadrats en el primer cas i dos operacions de 29.000 i 10.500 metres quadrats, respectivament, en el segon cas.