19 de abril de 2021 | Actualizado 6:02
‘MSC Ambra’ a la seva arribada a Barcelona | Port de Barcelona

El port de Barcelona comptabilitza 14 canvis d’escala pel bloqueig de Suez

El primer vaixell afectat per l’incident del Canal ja ha atracat en la terminal de BEST del port català i ha operat 9.000 contenidors

L’Autoritat Portuària de Barcelona ha anunciat que un total de 14 vaixells portacontenidors han modificat la seva data d’escala a la capital catalana després de l’incident de Suez. En aquest sentit, el primer d’aquests vaixells afectats en atracar en les seves instal·lacions, el ‘MSC Ambra’, ha arribat aquesta darrera nit a la terminal BEST i “està operant amb normalitat”, segons han assegurat des del port. El ‘MSC Ambra’ mourà durant la seva estància a Barcelona fins a 9.000 contenidors entre importacions, exportacions i transbordaments.

Així mateix, en els propers dies s’espera l’arribada esglaonada d’altres embarcacions en el port de Barcelona. En concret, aquesta setmana es preveu que també hi atraquin el ‘Milano Bridge’ i el ‘CMA CGM Centaurus’. Des de l’autoritat portuària han insistit en què les seves terminals de contenidors, BEST, APM Terminals Barcelona i Terminal Port Nou, es troben preparades per operar-los “amb l’agilitat i eficàcia habituals”. Per altra banda, han recalcat que l’arribada esglaonada prevista de les embarcacions permetrà que l’operativa no es vegi compromesa “en cap moment”. En total, en menys de dues setmanes l’autoritat portuària ha vaticinat que es normalitzaran les arribades dels set serveis regulars procedents d’Àsia.